София. Има такъв народ“ предложи Камелия Нейкова за председател на

...
София. Има такъв народ“ предложи Камелия Нейкова за председател на
Коментари Харесай

„Има такъв народ“ предложи Камелия Нейкова за председател на ЦИК

София. „ ИТН “ предложи Камелия Нейкова за ръководител на ЦИК, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . В момента тя е единствената кандидатура за поста.

Първоначално ръководителят на ПГ на „ Изправи се! Мутри, вън! “ Мая Манолова предложи Камелия Нейкова.

Тошко Йорданов обаче пожела да чуе мнението на останалите. „ Още преди да създадем политическа партия заявявахме, че най-важното е да се съблюдават законите. Такова беше държанието ни. Всички ни натискаха да създадем кабинет, в случай, че нямахме ясна поддръжка “, уточни той.

Иван Иванов от Българска социалистическа партия съобщи, че биха подкрепили кандидатурата на Камелия Нейкова.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадйъ уточни, че този спор за ЦИК, в случай че с такива послания и за такава активност изпрашат техните представители там, то той в действителност е обезпокоен за работата на ЦИК, само че най-много за прозивеждането на едни демократични, свободни, транспарантни и почтени избори. Той посочи, че би подкрепил тази кандидатура. „ Нямаме никакъв проблем тя да бъде ръководител “, добави той.

Лидерът на „ Демократична България “ Христо Иванов също изрази поддръжка към нея.

Президентът Румен Радев посочи, че в този случай няма да има чоп – Камелия Нейкова ще бъде ръководител, а Димитър Димитров – зам.-председател. Той се обърна към Тошко Йорданов с думите, че се надява на следващия ден от " ИТН " да не снемат доверието от претендента си.

Люба АЛЕКСИЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР