София. Има ли българска авиация, ще има и българска нация!

...
София. Има ли българска авиация, ще има и българска нация!
Коментари Харесай

София: Ще се състои премиера на филма „Авиаторът”

София. Има ли българска авиация, ще има и българска нация! Думите на незнайния създател са част от афиша на кино лентата „ Авиаторът ”, който споделя за живота на един от въздушните асове в недалечното ни минало - Кирил Градинаров.
Филмът „ Авиаторът ” е за един от пионерите на родното въздухоплаване във време, когато България е имала авиация и самолети – лично произвеждане и не един и двама летци асове кръстосвали българското небесно пространство.Кирил Градинаров е един от тези скромни, незадоволително извести и несправедливо забравени от днешното потомство небесни асове.
Неговият наследник, известният български режисьор Марин Градинаров, прочут ни най-много с православните си филми като поредицата " Път към Голгота ", филмите за св. Серафим Соболев и доста други, в тази ситуация се отклонява от нормалното си амплоа на създател, с цел да извърши своя синовен и родолюбив дълг пред семейство и Родина.
Премиерата на кино лентата " Авиаторът " ще се състои от 18,30 часа в кино Евро Синема (бул. „ Ал. Стамболийски, 17-под Министерството на културата). Вход свободен.
Никола Петков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР