София. Идеята е да се направи програма за възстановяване на

...
София. Идеята е да се направи програма за възстановяване на
Коментари Харесай

Служебният министър Асен Василев: Идеята е да се направи програма за възстановяване на българския бизнес с палитра от инструменти

София. Идеята е да се направи стратегия за възобновяване на българския бизнес с палитра от принадлежности, където можем да използваме бюджетни средства доколкото е допустимо и доколкото те са пренотифицирани в Европа, където не можем да активизираме всички извънбюджетни средства, както в е програмата за оборотен и капиталов капитал към дребните и междинни предприятия. Това сподели на брифинг в Министерски съвет служебният министър на финансите Асен Василев, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .

„ Подготвяме актуализация на бюджета, която да резервира настоящите параметри, т.е. дефицитът да не се подвига, само че да се преструктурират разходните пера по този начин, че да се обезпечи финансиране за тези ограничения до края на годината, с цел да може българските компании да са равнопоставени с компаниите в другите страни в Европейски Съюз. Ако компаниите работят и се възстановят, ще има повече пари в бюджета за всички нас и ще може тези ограничения за поддръжка, както и другите обществени ограничения, които вървят, да бъдат обществено обезпечени, без да натоварваме с спомагателни задължения нашите деца “, добави той.

Асен Василев акцентира, че е значимо да си дадем сметка, че страната не създава пари, а ги взима от страните и компании и ги дава на други жители и компании, с цел да се подкрепи ефикасната работа на стопанската система.

„ За да дадем пари за ограничения, би трябвало да ги вземем отнякъде или би трябвало да спрем течове и неефективни разноски, или да подобрим събираемостта. Министерство на финансите е фокусирано да работи и в двете насоки по този начин, че парите, които би трябвало да се събират, да бъдат в действителност събрани, парите, които се харчат, да бъдат оптимално дейно изхарчени. Затова и квалифицираната актуализация, която имам намерение да внесем сега, в който има парламент, ще бъде в тази тенденция – без да се усилва дефицитът, да можем да оправим разходната и да забележим какъв брой ще можем да надсъберем в приходната част на бюджета “, изясни служебният финансов министър.

На въпрос по отношение на шефа на Национална агенция за приходите Румен Спецов, Василев уточни, че за момента е удовлетворен от работата му и не има намерение да го освобождава от поста. " Най-голямата празненство (бел.ред. - ГЕРБ) държа госпожа Галя Димитрова като началник на Национална агенция за приходите много дълго време и видяхме резултатите от нейната работа ", уточни служебният министър.

Теодора ПАВЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР