София и България имат своята роля в оформянето на Европа.

...
София и България имат своята роля в оформянето на Европа.
Коментари Харесай

Мария Габриел: България има своята роля в оформянето на Европа

София и България имат своята роля в оформянето на Европа. Срещите с младежи постоянно са изпълнени с най-вече сила, защото те са и най-критичните. Целта на такива срещи е да се притегли внимание върху медийната просветеност, да се научим да разграничаваме истините от неистините. Това съобщи европейският комисар по цифрова стопанска система и общество Мария Габриел по време на откриването на плана "София и Европа за младите – 3D – народна власт, разговор и спор ".

,,Цифорвицазията през днешния ден е на всички места към нас. Цифровите умения са значими за младежите. Цифровизацията не е обвързвана единствено с положителни хрумвания, тя има и една тъмна страна, в която приказваме за нови форми на насилие'', уточни Габриел.

,,На Европа ѝ предстоят доста бурни години, тъй като цифровизацията е един късмет за нас, с цел да покажем, че имаме научни откриватели. Цифровизацията е късмет Европа ясно да утвърди своето водачество. Да, Европа не е Китай, не е Съединени американски щати, само че полезности като отбрана на персоналните данни не подлежат на предоговаряне'', разясни още българският еврокомисар.

,,Искам да изкажа своите специфични благодарности към комисар Мария Габриел, че се включи в този план, който дава разговор за Европа, за бъдещето на Европа. Вие, младите, сте хората, които ще осъществят тези политики, които през днешния ден се взимат'', добави от своя страна столичният кмет Йорданка Фандъкова.

,,Младите хора се интересуват от това в какъв свят живеят и в какъв свят ще живеят. Важно е всички да бъдем дейни, би трябвало да се оправим също по този начин с въпроса, който касае климатичните промени. Щастлива съм, че Столична община сътвори една стратегия - Европа - която дава опция на организации да получат поддръжка, с цел да осъществят задачите си. Тя е финансирала към този момент над 70 плана, които са ориентирани към разговор с млади хора'', изясни Фандъкова.

,,Ученето е гаранция за адекватност. В България може да има обучение на високо европейско равнище, стига да работим интензивно, да работим заедно'', посочи още кметът на София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР