София. Хирургът проф. д-р Азиз Сюмер с международно признание в

...
София. Хирургът проф. д-р Азиз Сюмер с международно признание в
Коментари Харесай

Специалистът по метаболитна и бариатрична хирургия проф. Азиз Сюмер, който лекува диабет тип 2 и болестно затлъстяване, ще проведе безплатни консултации в София на 19 декември

София. Хирургът проф. доктор Азиз Сюмер с интернационално самопризнание в региона на бариатричната и метаболитната хирургия ще гостува на ЗИЦ „ Медикъл Караджъ “ на 19 декември 2019 година в София. Това оповестиха от пресцентъра на Здравен информативен център „ Медикъл Караджъ “ . Той идва в България за безвъзмездни съвещания по покана на шефа на „ Медикъл Караджъ “ – Звезделина Лютфи.

Консултациите, които ще организира проф. доктор Сумер, ще се проведат в границите на нашата самодейност да предоставим достъп на българските пациенти до най-съвременните способи и технологии в медицината. Проф. доктор Азиз Сюмер практикува обща хирургия, само че специализира метаболитна, бариатрична хирургия, и лекуване на диабет вид 2.

Посещението му дава опция на пациенти с наднормено тегло, затлъстяване и диабет вид 2 да се съветват с изтъкнатия експерт гратис в София.

Наднормено тегло и така наречен затлъстяване са епидемията на 21-и век. По данни на Световната здравна организация, те към този момент засягат над 1.7 милиарда души по света. В антични времена непотребните килограми са считани за симптом на благосъстояние и авторитет, само че през днешния ден към този момент знаем, че те могат да донесат със себе си съществени здравословни проблеми и да понижат предстоящата дълготрайност на живота. Болестното затлъстяване се счита за втората по периодичност причина за смъртност в света след тютюнопушенето и може да аргументи инсулинова устойчивост, диабет вид 2, хипертония и сърдечни проблеми, стеатоза (омазняване на черния дроб). Поради ограничение функционалностите на белия дроб, наднорменото тегло може да докара до астма и сънна апнея. Счита се и за един от значимите фактори за пораждане на редица онкологични болести, в това число рак на гърдата, на матката, на дебелото черво, на ректума и други

През последните 10 години интервенциите за хирургично лекуване на проблеми с тежестта са се нараснали със 761%. Към тях се прибягва, когато обичайните способи като диета и извършения не дават резултат. От осъществената през 1950 година първа бариатрична интервенция до през днешния ден са тествани най-различни способи за осъществяване на коремни интервенции за загуба на тегло. В наши дни сполучливо се ползват към 10 разнообразни оперативни метода за лекуване на затлъстяване и диабет, а изборът на най-подходящия способ съгласно положението на съответния пациент е основен за резултата от хирургичната интервенция. За тази цел е нужна оценката на умел хирург, който владее всички използвани хирургични техники и ги употребява рутинно. За това какъв брой значими са уменията на хирурга приказва и фактът, че затрудненията при бариатрични интервенции варират от 0.17% до 7%, според от опита на медицинските екипи.

Операциите за лекуване на диабет и затлъстяване, които се правят от екипи с опит в тази сфера и в клиники с нужното съоръжение за преодоляване на затрудненията, нормално са сполучливи.

Кой е проф. доктор Азиз Сюмер?
Проф. Азис Сюмер практикува към този момент 22 години и е усъвършенствал уменията си както в Турция, по този начин и в Австрия, Франция и Италия. Рутинно употребява лапароскопски (затворени) техники и роботизирана хирургия. От 2018 година работи в болница „ Медикал Парк Газиосманпаша “ в Истанбул.
Проф. доктор Азиз Сюмер е хирург на международно равнище, практикуващ в турската болница Медикъл Парк, Истанбул. Той приключва своята магистратура през 1997 година в медицинския факултет на университета Акдениз. През 2012г. приключва своята доцентура по обща хирургия в медицинския факултет на университета Юзунку Юл. През 2017г. става професор по обща хирургия в същия университет.

Професионалният му опит стартира през 1997 година в отделението за незабавна помощ на държавната болница Afyon Dinar. Периодът от 1999 до 2001 година той е отговорник хемодиализа в истанбулския диализен център REN-MED. До 2005 година работи в Istanbul Haydarpasa Numune – болница за проучвания и образование. През 2005 година практиката му продължава в медицинския университет във Виена, Австрия и болница AKH в отделението по обща хирургия и клиника по ендокринна хирургия. В идващите години проф. доктор Сюмер работи и специализира в няколко държавни лечебни заведения в Истанбул. Практиката и развиването му в новостите на медицината и хирургията минават през лечебни заведения в Севиля - Испания, Страсбург – Франция и Рим – Италия. Той е един от хирурзите, работещи с новаторската хирургическа система da-Vinci®.

Интересите и практиката му се развиват в следните медицински насоки:
- Обща хирургия
- Затлъстяване и метаболитни болести
- Диабетна хирургия
- Лапароскопска и роботизирана онкологична хирургия
- Лапароскопска хирургия на ректума на дебелото черво
- Ендокринна хирургия
- Лапароскопска и роботизирана интервенция на херния
- Надбъбречна хирургия
- Чернодробна хирургия
- Операция на жлъчния тракт
- Хирургия на панкреаса
- Операция за болести на далака
- Бъбречна трансплантация

Като потвърдил се хирург от международна големина, проф. доктор Азиз Сюмер има голям брой публикации, оповестени в интернационалните списания, 12 отчета, показани на интернационалните научни срещи и издадени в сборници, 5 книги, издадени на национално ниво и зад граница, публикации и отчети, оповестени в национални списания и други

Болестно затлъстяване (Бариатрична хирургия)
Затлъстяването е съществено заболяване, допринасящо за редуциране продължителността на живота и води до съществени хронични болести.
Затлъстяването може да аргументи: инсулинова устойчивост, диабет вид 2, мастен черен дроб, хипертония, инсулт и други
Рискът от развиване на: рак на гърдата, рак на матката, рак на дебелото черво, рак на ректала и рак на простатата също се усилват.
Затлъстяването посредством ограничение на белодробните функционалности предизвиква астма и сънна апнея. Рефлуксната болест, както и ставни и костни болести се срещат по-често при затлъстели хора.
Затлъстяването като се имат поради неговите характерности за индуциране на рак и устойчивост към лекуване на рак, е също толкоз рисково, колкото и самия рак.
За установяване % на затлъстяване най-често срещания способ е показателят на телесна маса (ИТМ).
Методът на бариатричната хирургия е обвързван с фрапантна загуба на тегло, което води до изцеление на диабет вид 2.

Метаболитна Хирургия (Диабет вид 2)
Диабетът е разграничен на два вида:
Тип 1 се среща при младежите. Той се предизвиква от увреждане на бета-клетките, ситуирани в панкреаса и произвеждащи инсулин. Поради инсулиновата непълнота пациентите би трябвало да се лекуват през целия си живот с инсулинов хормон (чрез инжекции). По тази причина диабет вид 1 се назовава инсулинозависим захарен диабет (IDDM). 5 - 10% от пациентите с диабет страдат от диабет вид 1. Няма метод за хирургично лекуване на този вид диабет. Пациенти с диабет вид 1 би трябвало да бъдат лекувани под наблюдаване на експерт по ендокринология.

Тип 2 обгръща 90% от всички пациенти с диабет. Бета-клетките в панкреаса на пациенти с диабет вид 2 създават инсулин, само че той не се повлиява върху таргетната тъкан заради неговите съществени характерности на инсулинова устойчивост. Основната причина за диабет вид 2 е затлъстяването. Според изследвания на TURDEP разпространяването на диабет вид 2 у нас е 7,2%, като разпознатия пред-диабетен нарушен глюкозен толеранс е избран на 6,7%. Освен това, до момента в който диабет вид 2 е бил прочут като болест при възрастни, последните изследвания демонстрират увеличение на диабет вид 2, обвързван със затлъстяването измежду децата. Затлъстяването е един от най-важните фактори на околната среда за развиването на диабет вид 2.

Метаболитната хирургия е подобаваща за пациенти на възраст от 18 до 70 години, лекували диабет вид 2, само че не можещи да реализират добър-контрол на кръвната захар или пациенти с инсулинова устойчивост и влошено качество за живот.

Хирургичното лекуване, осъществено при пациенти с диабет вид 2, нарушава инсулиновата устойчивост и съществуващото равнище на инсулин нараства. Междувременно като спомагателен резултат от интервенцията, осъществявана в региона на стомаха и червата, се отделя хормон сходен на инсулин, наименуван инкретин. Чрез тази интервенция пациентите се излекуват от диабета и доближават обикновено равнище на кръвната захар.

Хирургични способи:
Затлъстяването и диабетната хирургия се назовават като цяло БАРИАТРИЧНА ХИРУРГИЯ. Думата " бариатрик " идва от гръцката дума " baros ", което значи " тежест " и от началото е била употребена за изложение на интервенциите, осъществявани на стомаха и храносмилателната система. Известно е, че метаболитната хирургията при затлъстяване понижава тежестта, както и че лекува диабет, хипертония, мастни нарушавания и понижава смъртността, обвързвана с тези заболявания.
Операциите при затлъстяване и диабет се правят за първи път през 1950 година Бариатричната хирургия създава десетки хирургични техники. Някои от тях са станали общоприети процедури и към момента се практикуват, други са изцяло забравени. Днес има към 10 метода за хирургия за затлъстяване и диабет.
Методите, които ползва доктор Азиз Сюмер са:
- Ограничителни способи: Сред тези техники най-често се употребява гастректомия на ръкава, която понижава размера на стомаха, както и метода на стомашната лента, наименуван lap-band. Друга техника е ендоскопски подложен стомашен балон;
- Рестриктивен и малабсорбционен способ: Сред тях най-често се ползва стомашен байпас и SAGB, наименуван мини-стомашен байпас. Тези техники се основават на понижаване на размера на стомаха и усвояването на храната;
- Малабсорбционен способ: техники BPD, SADI и други В този случай равнището на усвояване на храната се понижава. Обемът на стомаха, както и абсорбцията на хранителни субстанции понижават.

Особености и лекуване
Усложненията след хирургични интервенции на болестно затлъстяване са класифицирани като ранни и късни или огромни и дребни. В ранния постоперативен интервал най-често срещащите се проблеми са свързани с белите дробове - лимитирана функционалност на белите дробове след интервенцията като непряк резултат от анестезията. Поради тази причина вярната подготовка за интервенция и дихателните извършения са доста значими в пред-оперативния интервал.

Проникването или кървенето в постоперативния етап на бариатричните интервенции постоянно се срещат като затруднения. Процентът на тези затруднения в клиники за затлъстяване и диабет с просветен, умел екип е 0.17%. В клиники без опит тя доближава 7%. Усложнения като приключване или кървене се третират ендоскопски. Бариатричните клиники би трябвало да имат опит в региона на бариатричните интервенции и да бъдат оборудвани с ендоскопски устройства за лекуване на затруднения.

Повече за болница Медикъл Парк може да прочетете тук.

Всички пациенти с диабетни и метаболитни болести, които желаят да се възползват от опцията за безвъзмездни съвещания с проф. доктор Азиз Сюмер в София на 19 декември 2019 година, би трябвало да си запишат авансово час на телефона на здравен информативен център Медикъл Караджъ: 0878 500 940 или 0879 977 402.

По време на консултациите с проф. доктор Азиз Сюмер прегледи няма да бъдат осъществявани. Безплатните съвещания се организират на база медицинските документи, с които разполага пациента все още.

Всички пациенти пристигнали на консултация при проф. доктор Сюмер ще получат 15% отстъпка при нужда от оперативни намеси.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР