София. Характерно за Чавдар е и това, че имаме интерес

...
София. Характерно за Чавдар е и това, че имаме интерес
Коментари Харесай

Григор Даулов, кмет на Община Чавдар: Все повече млади хора и семейства избират да живеят в селото

София. Характерно за Чавдар е и това, че имаме интерес към заселването на младежи в дейна възраст с деца. Това сподели в изявление за Агенция „ Фокус “ кметът на Община Чавдар Григор Даулов.

„ Вече имаме няколко такива, както и поръчки за нови. Те желаят трайно да живеят в Чавдар. Някои имат опцията да работят онлайн. Мисля, че тази наклонност е доста показателна за това, че Чавдар постепенно и стабилно се трансформира в едно модерно съвременно село, което дава много благоприятни условия за пълностоен живот. Правим доста вложения в детската градина, учебното заведение. Предоставяме безвъзмездна закуска на всички деца, занимания с логопед и други извънкласни действия. Училището стартира да извършва план по стратегия „ Еразъм “ за новаторски способи на преподаване в партньорство с организации от Англия, Чехия, Гърция, България “, разяснява Даулов.

Той посочи, че работят постепенно и стабилно за това в действителност да може едно семейство да се усеща добре в селото и да не му липсва нищо. „ Освен това, столицата е близо – на към 70 км, тъй че това също ни оказва помощ. Разбира се, демографската наклонност в страната не може да бъде преодоляна за година, две или за 10. И тук е особено това, което е за страната и за Европа. Но позитивното нещо е така наречен механична миграция. Тоест, заселването на хора в дейна възраст от други обитаеми места, основно от огромните градове “, добави той и пожела доста здраве на всички по случай празника на Община Чавдар, който тази година е на 8 май. „ Всички поданици, посетители, другари на Община Чавдар да бъдат здрави, положителни и да продължаваме да имаме вяра, че положителното следва и ще се върне “, добави Даулов.

Той обаче изясни, че заради противоепидемичните ограничения и тази година няма да се състои обичайният огромен празник, който провеждат. „ Просто ще бъде раздаден курбан за всички искащи. Миналата година нямаше и Фестивал на остарялата градска шлагерна ария, Фолклорен фестивал, Празника на плодородието, който е доста забавен, Ловджийския празник, на който ловджиите споделят с хората улова си, Месеца на книгата, който по принцип започва от 23 април. Отменихме тези събития, заради рестриктивните мерки. Те ще се възстановят, имам вяра, че нещата ще се възстановяват до края на годината “, сподели още Григор Даулов.

Люба АЛЕКСИЕВА

Пълния текст на изявлението четете в „ Мнение ”

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР