София Гомес Урибе е фрийдайвър от Колумбия. София, която се

...
София Гомес Урибе е фрийдайвър от Колумбия. София, която се
Коментари Харесай

Момичето, което знае как се тича под вода

София Гомес Урибе е фрийдайвър от Колумбия. София, която се научава да плува от доста дребна и стартира да се състезава от 10-годишна възраст, става първият за своята страна международен първенец по свободно гмуркане. Освен това през 2014 година влиза в Книгата на върховете на Гинес, като плува динамична апнея 195.76 метра в Мексико.
 Кара Скрубис - момичето с ампутиран крайник, което преподава балет
Момичето с ампутиран крайник, което преподава балет

За мощния дух няма невъзможни неща

През 2017 година тя усъвършенства международния връх на CMAS World Underwater Federation - Constant Weight Bi-Fins за свободно гмуркане на Аленка Артник от 82 метра, откакто се спуска на 83.1 метра за време от 2 минути и 43 секунди. Два дни по-късно чупи личния си международен връх, като се гмурка на 84 метра.

" Има миг, в който дробовете ви се компресират. Има толкоз доста вода от горната страна ви, че просто потъвате. Гравитацията ви дърпа надолу. Не е нужно да се движите, просто оставяте водата да ви поеме. Не е нужно да вършиме нищо, просто да се отпуснете. Това е обичаната ми част от свободното гмуркане - тогава съм най-щастлива. "

С два международни върха на нейно име и голям брой национални и континентални върхове както в басейн, по този начин и na дълбочина, София е мощен фрийдайвър във всички дисциплини. В допълнение към това, София е строителен инженер, работи и като модел и има над 407 хиляди почитатели в обществените мрежи, където постоянно радва почитателите си със наличието, което качва.

Изключително атрактивни са тренировките ѝ под вода, в които можем да я забележим по какъв начин тича по стръмен скат до повърхността, до момента в който държи в ръце голям камък. В друго видео пък застава в невисок старт и бяга върху голям скален борд, а малко по-късно изчезва в бездната.

Трябва дасе признае, че с изключение на чудесната " хореография ", София поставя и огромни старания - всички знаем какъв брой сложни са опитите да се върви във водата, а какво остава за тичане на дъното, до момента в който задържаме дъха си.
 Елена Димитрова - българката, която е измежду най-популярните кайтсърфистки в света
Българката, която е измежду най-популярните кайтбордистки в света

Елена Димитрова за най-големите ѝ достижения в кайтсърфа, за обичаните дестинации и за живота в Занзибар

За съвсем осем години София слага шест национални върха в три дисциплини за свободно гмуркане, а в този момент преподава в личното си учебно заведение Blue Element, където учи хората на този спорт.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР