София Годжа изхвърли от душата си хаотичното представяне в стил

...
София Годжа изхвърли от душата си хаотичното представяне в стил
Коментари Харесай

Годжа: Карах прецизно като самурай, победих най-великата скиорка в историята

София Годжа изхвърли от душата си безредното показване в жанр " лудия кон " и съумя да откри " самурая " в себе си, с цел да стане първата олимпийска шампионка в спускането от Италия. Въпреки че носи прякора " лудия кон ", даден й от мениджъра на италианския тим по ски Масимо Риналди, и " луда, само че в положителния смисъл " от немската си съперничка Виктория Ребенсбург, Годжа откри своя неповторим метод да опише това чувство, което скиорите нормално назовават " в зоната ", стартира изявлението на Ник Мълвени от Ройтерс с новата олимпийска шампионка.

" Знаех, че това е моят ден. Когато видях короната на слънцето да се демонстрира, се почувствах добре. Сложих си ботушите си и в действителност бях съсредоточена, нали?, сподели о ще шампионката. " Обръщах внимание на всеки дребен подробност, движех се точно като самурай. Обикновено аз съм прекомерно безредна, само че през днешния ден се концентрирах върху всеки дребен подробност, с цел да направя едно съвършено втурване.

" И това не беше поради орден, а с цел да направя най-хубавото втурване. След като приключиш, вдигаш главата, с цел да схванеш какво време е закрепено на монитора и се сравнявате с останалите. 25-годишната Годжа явно е намерила своя нов натурален искра, тъй като рядко преди този момент е демонстрирала такова въодушевление. Но когато стана ясно, че печели против Вон, като че ли не избухна в наслада по този начин, както би подобавало на олимпийски първенец.
Sofia Goggia won Italy's first-ever women's Olympic downhill gold at #PyeongChang2018, while crowd favourite Lindsey Vonn had to settle for bronze. pic.twitter.com/tpNBaV7hYX
— China Xinhua News (@XHNews) February 21, 2018

Двете имат съществено съревнование в Световната купа през този сезон, спечелвайки две спускания и на два пъти завършвайки на 2-о място след америнката. Както и своята съперничка, Годжа също пропусна Олимпийските игри в Сочи поради травма на коляното. А самата Вон пък е призна, че й е дала някои препоръки за бързо възобновяване, като й е отишла на посетители вкъщи й през ноември. " Тя ме попита по какъв начин да се оправи с натиска, напрежението и упованията и аз й споделих моето мнение, което евентуално й е помогнало. Радвам се за нея, съобщи Вон, която приключи през днешния ден на 3-а позиция. " София е човек, от който се удивлявам постоянно. И в случай че би трябвало някой да ме бие, то съм щастлива, че това е тя. Защото аз знам, че е изработила дългия път до медала и до мястото, което завоюва през днешния ден, сподели още Линдзи.

Явно препоръките на Вон са били задоволително верни, тъй като София Годжа съумя да преодолее грешките от Супер-Г, когато завърши 11-и. " Дойдох в Корея с една-единствена цел- да победя Линдзи. За мене е същинска чест, че съумях да печеля против най-хубавата скиорка при дамите за всички времена. За да победиш Линдзи не би трябвало просто да си съсредоточен, а да дадеш повече от най-хубавото. " Помня доста добре по какъв начин тя караше във Ванкувър. И си споделих, че един ден ще се опитам да бъда също толкоз добра. Все още не съм осъзнала, че съм златна медалистка. Мисля си, че когато го схвана, ще изригна от наслада, " добави шампионката.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР