София. Главният секретар на Народното събрание Стефана Караславова представи проект

...
София. Главният секретар на Народното събрание Стефана Караславова представи проект
Коментари Харесай

Главният секретар на НС Стефана Караславова представи проект за събиране, структуриране и анализиране информацията за въвеждането на директивите на ЕС в българското законодателство

София. Главният секретар на Народното събрание Стефана Караславова показа план на законодателната институция, който планува да бъде събрана, структурирана и оценена информацията за въвеждането на директивите на Европейския съюз в българското законодателство. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание . Проектът „ Повишаване на успеваемостта при въвеждане на директивите и ограниченията по използването на актовете на Европейския съюз в българските закони “ се осъществя с финансова поддръжка от Оперативна стратегия „ Добро ръководство “. Общата му стойност е 1 366 828,51 лева, а крайният период за осъществяване е 31 декември 2020 година
" С напъните на нашите специалисти българският парламент се трансформира в една от най-откритите администрации и обществено налични институции в България ", означи основният секретар на Народното събрание. Стефана Караславова посочи, че на формалния уебсайт на Народното събрание е оповестена информация, обвързвана с работата по законопроектите на всеки стадий от тяхното разискване, с парламентарната процедура и с работата на народните представители.
" 24,2 на 100 от причините на всички импортирани и признати законопроекти от началото на мандата на 44-ото Народно заседание са директно свързани с приложението на правото на Европейски Съюз ", акцентира Стефана Караславова. Тя означи, че главните цели на плана, който ще бъде осъществен от Народното събрание, са свързани с успеваемостта, устойчивостта и компетентността на институциите, ангажирани с въвеждането на актовете на Европейски Съюз.
Главният секретар на Народното събрание заключи и дейностите по плана. Сред тях са изследване на опита за събиране и класифициране на информацията в другите страни в Европейския съюз, надграждане на интегрираната осведомителна система и интернет портала на Народното събрание.
Директорът на дирекция „ Информационни и информационни системи “ на Народното събрание Владимир Дойчинов уточни, че сходна система за транспониране на закони има в 10 европейски страни, като единствено в Полша и Испания тя е и обществено налична. По думите му след реализирането на плана България ще бъде третата страна-членка на Европейски Съюз с сходна процедура.
Предвижда се при осъществяването на плана да бъде осъществен цялостен обзор на транспонирането и въздействието на наставления и ограничения по използването на актове на Европейски Съюз и да се заключи цялата информация, обвързвана с въведените съответни разпореждания. Цялата информация ще бъде изцяло налична за необятната общност и представителите на бизнеса посредством програмен продукт с безвъзмезден достъп, като заинтригуваните лица и институциите ще имат опция да създадат информация на уеб страницата на Народното събрание.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР