София. Главният прокурор Сотир Цацаров се срещна с учениците и

...
София. Главният прокурор Сотир Цацаров се срещна с учениците и
Коментари Харесай

Главният прокурор Сотир Цацаров се срещна с ученици от 91 НЕГ„Проф. Константин Гълъбов“

София. Главният прокурор Сотир Цацаров се срещна с учениците и преподавателите от 91 НЕГ „ Проф. Константин Гълъбов “. Поводът беше 140-годишнина от приемането на Търновската конституция, а покана за среща бе отправена от домакините. Това оповестиха от пресцентъра на Прокуратурата на Р България .
Цацаров показа пред учениците историческите обстоятелства, свързани с приемането на Търновската конституция през 1879 година Главният прокурор показа в детайли и последвалите нови съществени закони на страната през 1947 година, 1971 година и 1991 година В продължение на два часа последва открита полемика.
Сред въпросите, сложени от учениците, бяха преимуществата и минусите на президентска и парламентарна република, салдото сред гражданските права и публичния ред, разделянето на управляващите, справедливостта при установяване на наказванията в наказателния развой, каква е специалността на магистрата и други
В края на срещата Цацаров подари на всеки от своите домакини книгата „ 500 мисли на бележити българи “ на издателство „ Българска история “. От своя страна те му сервираха книгата на Платон „ Държавата “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР