София. Главният прокурор на Република България Сотир Цацаров прие делегация

...
София. Главният прокурор на Република България Сотир Цацаров прие делегация
Коментари Харесай

Главният прокурор Сотир Цацаров се срещна с делегация от Националната комисия за надзор на Китайската народна република

София. Главният прокурор на Република България Сотир Цацаров одобри делегация от Националната комисия за контрол на Китайската национална република (КНР), ръководена от зам.-директора ѝ Ли Шулей. Това оповестиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България .
Националната комисия за контрол в Китай се занимава с следствие на корупция, в това число, обвързвана с висши държавни чиновници.
На срещата с основния прокурор Сотир Цацаров и прокурори от ВКП бяха разисквани интернационалното съдействие по наказателни каузи, както и корупционните закононарушения и конфискацията на имущество, добито по незаконен метод.
До момента са извършени диалози с вицепрезидента Илияна Йотова, с министъра на вътрешните работи Младен Маринов, със зам.-министър на правораздаването и с ръководителя на КПКОНПИ Пламен Георгиев.
Националната комисия за контрол на КНР е основана през март 2018 година с последни промени в конституцията и на процедура е най-големият и авторитетен държавен антикорупционен орган. Тя прави независими следствия, след което предава делата за разглеждане в прокуратурата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР