София. ГЕРБ и СДС подписаха рамково политическо споразумение за местните

...
София. ГЕРБ и СДС подписаха рамково политическо споразумение за местните
Коментари Харесай

ГЕРБ и СДС подписаха рамково политическо споразумение за местните избори

София. ГЕРБ и Съюз на демократичните сили подписаха рамково политическо съглашение за локалните избори. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Председателят на Политическа партия ГЕРБ Бойко Борисов и ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов подписаха тази заран в Централата на Политическа партия ГЕРБ рамково политическо съглашение. С оглед на положителното съдействие на европейските избори през месец май и реализирана безапелационна победа, ГЕРБ и Съюз на демократичните сили ще дадат опция на локалните си структури да образуват обединения между тях, или да търсят други взаимни благоприятни условия за поддръжка на обща кандидатура за кмет и обща листа за общински съветници. В съглашението се споделя, че в общините, регионите и обитаемоте места, където двете партии имат обособени кандидатури за кмет – взаимната поддръжка на втори тур е наложителна. ГЕРБ и Съюз на демократичните сили показаха своята взаимна убеденост в успеха на десницата на локалните избори и обявиха желанията си за продължение на партньорството за цялостен цикъл от избори, почнал с европейските през месец май тази година.
„ Със Съюз на демократичните сили имаме обща полезност и това е ЕНП. Специално за София чакам локалните избори да са доста подли. Колегите отляво дано да излъчат собствен претендент, щом имат искания, че са опция. Техният метод до момента е явен – поддържат някого и в случай че той успее да завоюва, си приписват успеха, а в случай че загуби – бягат от него. Има заплаха гласоподавателите да бъдат подведени от нашите сътрудници, които се имат за част от ЕНП, само че не поддържаха ръководителя на Европейската комисия “, уточни ръководителят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов. По думите му ГЕРБ и Съюз на демократичните сили са длъжни в огромните градове да повдигнат общи претенденти, с цел да може обединението от европейския избор да продължи да работи. „ София се преобрази. Метро, пътища, детски градини, градски превоз, доста работни места. Строим непрестанно, като в това време се съобразяваме с екологичните правила. Хората обаче желаят още и държат на качеството. Затова контролът би трябвало да бъде повишен “, означи Борисов и подсети, че до момента в който съперниците на ГЕРБ са управлявали София е била задръстена и мръсна. „ Промяната няма да пристигна с тях. Ще противопоставим направеното от нас против техния популизъм “, безапелационен бе ръководителят на ГЕРБ.
Кметът на София и заместник-председател на ГЕРБ Йорданка Фандъкова разяснява, че с обединяването на остарялата и новата десница се дава мощен отпор на войнстващия популизъм. „ Нашите претенденти ще работят отговорно за общините “, акцентира тя.
На собствен ред водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов изрази своята убеденост, че двете партии ще реализиран договореност за огромните общини, с цел да не позволен те да бъдат ръководени от Българска социалистическа партия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР