София Георгиева и Николай Щерев запазиха шансовете си за медал

...
София Георгиева и Николай Щерев запазиха шансовете си за медал
Коментари Харесай

Георгиева и Щерев запазиха шанс за репешажи

София Георгиева и Николай Щерев резервираха възможностите си за орден в шампионата по свободна битка на Европейските игри в Минск, откакто отстранилите ги в първия кръг противници стигнаха до полуфиналите.

Георгиева беше туширана на старта в категория до 68 кг от латвийката Анастасия Григориева, която надделя румънката Александра Ангел с 10:3 в идната си битка. По-късно през днешния ден тя ще играе полуфинал и нейна съперничка най-вероятно ще бъде европейската шампионка от 2016 година и сребърна медалистка от олимпийските игри в Рио - Мария Мамашук (Беларус). Тя се изправя против Дануте Домикайтите (Литва).

Щерев загуби с 0:9 против Александър Хущин, който завоюва и идната си битка по безапелационен метод - с 10:0 против германеца Генадий Кудонович. На полуфиналите при 97-килограмовите представителят на домакините най-вероятно ще срещне руснака Абдулрашид Садулаев, който е настоящият първенец от европейските игри в Баку. Той има също по този начин олимпийска купа и по три от европейски и международни шампионати. Садулаев обаче към момента има битка от четвъртфиналите против Магомедгаджи Нуров от Северна Македония.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР