София. Френското предложение цели да обслужи само егото на президента

...
София. Френското предложение цели да обслужи само егото на президента
Коментари Харесай

Евродепутатът Ангел Джамбазки: Френското предложение за РСМ цели да обслужи само егото на президента Еманюел Макрон

София. Френското предложение цели да обслужи единствено егото на президента на Франция Еманюел Макрон. Това сподели евродепутатът Ангел Джамбазки, съпредседател на Вътрешна македонска революционна организация, в дневния блок „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “ . „ Това предложение цели да обслужи единствено и само егото на президента Макрон, който желае да се окичи на края на Френското председателство с медала, че той като популярен европейски водач, е постигнал пробив в блокадата и е почнал разширението на Европейския съюз. Това цели френското предложение, нищо друго “, съобщи той.
„ В Скопие това предложение беше признато със опозиция, с претенции страната ни да коленичи. България в никакъв случай не е коленичила и няма да коленичи. Виждаме, че съвсем нищо от българските условия не е залегнало във френското предложение “, разясни Ангел Джамбазки.
Според него въпросът е да отчетат, че са почнали договарянията, а не самото приобщаване. „ Никой от тях не си дава въобще илюзията и труда, че в обозримо бъдеще Северна Македония, както която и да е друга страна, ще стане част от Европейския съюз. Просто желаят да отчетат популярен триумф. След напускането на Обединеното кралство, след съветската експанзия против Украйна, след фиаското и злополука на така наречен „ Зелена договорка “ – не знам дали това е друга тематика, само че през днешния ден ваши сътрудници към този момент разгласяват вести за това по какъв начин на Запад се отварят въглищните централи, които от дълго време трябваше да бъдат отречени от зеленисткото придвижване. Всъщност след множеството неуспехи на европейската политика на Запад някой се пробва да си измисли победа, да каже: „ Ето, ние започнахме разширение “. Разбира се, това са нелепости, никой няма да завоюва “, разяснява евродепутатът.
Милослава АНГЕЛОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР