София. Франция и Германия подготвят предложение за въвеждане на минимален

...
София. Франция и Германия подготвят предложение за въвеждане на минимален
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Валери Симеонов: Франция и Германия готвят предложение за преките данъци, което удря България, а за това се мълчи

София. „ Франция и Германия приготвят предложение за въвеждане на най-малък размер на директните налози – това са Данък добавена стойност, налог „ облага ”, налог „ дял ”. В България те са 20 % Данък добавена стойност, 10 % - налог „ облага ” и 5 % налог „ дял ”. Предложението на Германия и Франция е минималният размер на тези директни налози да стане някъде към 15 %. Което автоматизирано удря България, българския поданик и опциите на българския бизнес да бъде конкурентноспособен ”. Това съобщи лидерът на листата на „ Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа) ” Валери Симеонов в Сутрешния блок на Българска национална телевизия, оповестиха от пресцентъра на НФСБ .
„ Но за това никой не приказва. Пак ли ще се повтори историята с пакета „ Мобилност ”, който се въртя 4 години в европейските институции, Истанбулската спогодба, която се въртя 8 години, а нашите депутати потеглиха да скачат когато нещата към този момент бяха решени и предстоеше приемането в зала? Това не е съществено ”, реагира Валери Симеонов.
Той беше безапелационен, че българският евродепутат би трябвало да следи за решенията и процесите, които касаят България още от самото им входиране, от основаването на работни групи, от разглеждането им в комисии. „ Европейският представител има едни права, които някак остават в сянка в тази акция – правото да управлява, правото на осведоменост. Всеки български представител има правото да задава въпроси на чист български език – формален европейски, и да получава отговори на чист български език, да упорства за решение на проблемите, такива, каквито ги е сложил ”, акцентира водачът на НФСБ.
Той даде още един образец, засягащ съществено ползите на България, за който не се приказва, защото се предъвкват само четирите тематики за Истанбулската спогодба, пакета „ Мобилност ”, пакта за миграция и двойните стандарти. „ От лятото на 2014 година в Европейската комисия престоява въпроса за това дали американските централи Топлоелектрическа централа „ Марица – Изток ” 1 и 3 са обект на нелегално приемане на държавна помощ от България вследствие на едни заробващи контракти, подписани по времето на Иван Костов ”, сподели Валери Симеонов. По думите му Европейската комисия е можела да отговори от дълго време – тя дава отговор в рамките от 6 до 10 месеца нормално. „ Но го няма българският народен представител, няма го българският напън, с цел да даде Европейска комисия отговор. А отговорът може да бъде единствено един – тези централи продават и ток, който не създават. Това си е чиста държавна помощ и опонира на главните правила на комерсиалните взаимоотношения. Това би трябвало да бъде прекъснато ”, съобщи Валери Симеонов.
Той уточни, че България би трябвало да търси съидейници измежду останалите страни, изключително източноевропейските, които са сложени пред същите условия на напън от свръхрегулация на огромните западни страни. „ Защото това, което споделих за опитите на Франция и Германия да прокарат решението за директните налози, е ясно разделяне на Европа на Западна и Източна, и отявлен опит за налагане на ползите на огромни страни ”, сподели водачът на НФСБ.
„ Затова наблягам - методът на българските представители би трябвало да е друг – непрекъснат, твърдоглав, неотстъпчив. Затова и ние настояваме в Европейския парламент да влязат представители на НФСБ и Средна Европейска класа, защото хората, които ние предлагаме са тъкмо такива – хора, потвърдили се с дейности. Така, както аз мога да кажа, че за тези две години зад мен, най-малкото, има една построена ограда по границата с Турция, има спрян мигрантски поток ”, сподели Валери Симеонов. Той уточни още построяването на мостове към българските общности зад граница, забравени през последните 30 години, отварянето на трудовия пазар за наши сънародници от Украйна – предходната година 8 хиляди души се включиха и по този начин беше избавен туристическия сезон. „ Постигането на дисциплинираност в курортния отрасъл – с помощта на тези акции „ Тишина ”, на които някои се подиграваха в бюджета на страната влязоха няколкостотин милиона лв. ”, акцентира още Валери Симеонов. Той добави, че има самочувствието на един от хората, с помощта на който в българския Парламент не е влезнала втора турска партия – ДОСТ.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР