София. Фондация Българе и Община Челопеч, област София, организират на

...
София. Фондация Българе и Община Челопеч, област София, организират на
Коментари Харесай

Дивата сцена - Челопеч 2017 е новият Национален турнир по народни борби

София. Фондация " Българе " и Община Челопеч, област София, провеждат на 28 и 29 август 2017 година в парк Корминеш на с. Челопеч първия Национален шампионат по национални битки " Дивата сцена - Челопеч 2017 ". Това оповестиха уредниците на самодейността от Фондация " Българе ". Националният спорт на българите - националните битки - ще бъде поднесен извънредно атрактивно, блестящо и впечатляващо. Идеята е този шампионат да поддържа възраждането и популяризирането на националните битки, утвърдили се като национален спорт измежду българите още от времето на кан Крум. Най-силните борци в известните от епохи надпревари ще премерят сили за купата " Абсолютен първенец по национална битка в България ".
Очакваните зрелищни дуели ще бъдат подкрепени от фолклорна стратегия, наситена с доста музика, песни, танци и български обичаи. В шампионата вземат участие състезатели от разнообразни райони на България. Двубоите се организират в четири категории: до 60 кг, до 80 кг, до 100 кг и над 100 кг.
Откриването на шампионата е планувано за 17.30 часа в петък, 28 юли, когато ще се проведат срещите от четвъртфиналите и полуфиналите по категории. Вечерта в съботния ден, 29 юли, от 20 часа ще се състоят финалните дуели и обредното титулуване на спечелилите в категориите, за които Община Челопеч е осигурила награден фонд. С обичайното живо агне, и надлежно - овца, овен и теле съгласно категориите ще си тръгнат от шампионата най-силните мъже от " Дивата сцена - Челопеч 2017 ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР