София. Финансовата корекция за строежа на новия корпус на УНСС

...
София. Финансовата корекция за строежа на новия корпус на УНСС
Коментари Харесай

Министър Петя Аврамова: Финансовата корекция за строежа на новия корпус на УНСС е в размер на 450 хил. лв.

София. Финансовата промяна за градежа на новия корпус на УНСС е в размер на 450 хиляди лева Това сподели пред публицисти министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова след среща с управлението на УНСС, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
По отношение за наказателната процедура, която е финализирана по европейския план, с който се построява новият корпус на УНСС, Аврамова съобщи, че договорът е подписан през 2016 година „ До момента постройката е построена в недодялан градеж. Има прекъсване на осъществяването на строителството с Акт 10. Финансовата промяна, която е направена от ръководещия орган, е в размер на 10% и това от общата стойност на контракта е към 450 хиляди лева “, сподели още Аврамова и уточни, че ръководещият орган си прави правилно и отговорно работата. „ Всички нарушавания се наблюдават прецизно и се постановат финансови корекции там, където има нарушавания “, разяснява районният министър.
Зам.-министърът на районното развиване и благоустройство Деница Николова съобщи, че досега договорът се извършва, според изискванията, по които е подписан. „ Но това е, че 4,5 млн. лева от общата стойност на контракта, който е над 11 млн. лева, са предоставени от страна на Европейски Съюз, а останалата част е народен бюджет. И в тази посока корпусът е построен на недодялан градеж. Продължи да бъдат изпълнени оставащите действия, с цел да може планът да бъде завършен и финално изплатен “, разяснява Николова.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР