София Филм Фест се завръща с най-мащабното си издание. Мотото

...
София Филм Фест се завръща с най-мащабното си издание. Мотото
Коментари Харесай

София Филм Фест се завръща на 16 март

" София Филм Фест " се завръща с най-мащабното си издание. Мотото на фестивала тази година е - " Да се свържем още веднъж посредством киното ".

Специалните посетители ще слагат началото на нова традиция и ще стартират засаждането на " Гора на София Филм фест ". Така уредниците ще поддържат киното, което ни показва екологични проблеми.

Носители на най-престижните кино оценки, обичани български артисти и сюжети, които слагат едни от най-наболелите проблеми в деншния свят ще оставят своята диря в тазгодишното издание на " София Филм Фест ". За първи фестивалът ще бъде открит в наличието на притежател и на " Оскар ", и на " Златна палма ".

" Това е именитият Фолкер Шльондорф. Ще представим неговия филм " Повелителят на горите ", с който " София Филм Фест " прегръща зелената концепция и подема акция за засаждане на дървета ", сподели Стефан Китанов, шеф на " София Филм Фест ".

Гост на фестивала ще бъде и Джералдин Чаплин. Ролята на ръководител на журито е отредена на северномакедонския режисьор и притежател на " Златен лъв " Милчо Манчевски.

Броят на българските игрални филми продължава да пораства и доближава рекордните 17, а измежду деветте български документални кино лентата ще забележим роман за живота на артиста Йосиф Шамли.

" Българското писмено кино също ще има доста съществено наличие. Имаме цели 9 документални министър председатели в границите на фестивала. За пътви път ще има два български документални кино лентата в интернационалния документален конкурс. Това са филмът на Илиян Метев е една провинциална болница и филмът на Николай Бошнаков Джеки Стоев " Моян чичо Любен " за брата на Джеки - известният художник Любен Стоев ", сподели Стефан Китанов.

" София Филм Фест ", който е измежду 50-те най-хубави фестивала в света, стартира на 16 март.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР