София. Европейският парламент (ЕП) подкрепи увеличение с над 3 млрд.

...
София. Европейският парламент (ЕП) подкрепи увеличение с над 3 млрд.
Коментари Харесай

Европейският парламент подкрепи увеличение с над 3 млрд. лв. на бюджета за България след 2020г.

София. Европейският парламент (ЕП) поддържа нарастване с над 3 милиарда лева на финансирането за България от Европейски Съюз след 2020 година Законодателният отчет, чийто вносител и съавтор е евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, планува нарастване на сегашните 14.6 милиарда лева до 18 милиарда лева за интервала 2021-2027г. Това е най-високият бюджет за районно развиване, инфраструктура, околна среда и претовареност от присъединението на България към Европейския съюз (ЕС) до момента. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ .
„ Одобреното от Екологичен потенциал е повече от приемливо и дава отговор на упоритостите както на Европейски Съюз, по този начин и на България за по-бързо развиване на районите и повишение на виталния стандарт на хората. Това бе моята цел като договарящ за разпоредбите, по които ще работят европейските фондове след по-малко от 2 години ”, акцентира Новаков. Той добави, че по този начин България застава измежду първите 3 страни с най-високо нарастване на кохезионния бюджет и то при приблизително понижение от 11% за Европейски Съюз.
„ С решителното болшинство през днешния ден Екологичен потенциал дава мандат на мен и на сътрудника ми съдокладчик да стартираме договаряния със Съвета, като първата среща е планувана още за 19-ти февруари в Брюксел. Преговорите ще продължат доникъде на март, след което резултатите следва да бъдат утвърдени в пленарна зала. ”, добави още Новаков след завършилото гласоподаване.
Одобреният текст планува най-бедните райони да съфинансират единствено 15% от цената на плановете, макар че Европейската комисия предложи те да заплащат 1/3 от нея. Друго значимо предложение в законодателния отчет, което събра поддръжка от евродепутатите е кохезионната политика да подкрепи битката с демографската рецесия и бедността в най-засегнатите райони.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР