София. Европейската комисия одобри нотифицираната от България схема за държавни

...
София. Европейската комисия одобри нотифицираната от България схема за държавни
Коментари Харесай

ЕК одобри нотифицираната от България схема за държавни помощи „Инвестиции за закупуване на съоръжения за добив и съхранение на сурово мляко и съоръжения за изхранване на новородени животни с мляко“

София. Европейската комисия утвърди нотифицираната от България скица за държавни помощи „ Инвестиции за закупуване на уреди за рандеман и предпазване на сурово мляко и уреди за изхранване на новородени животни с мляко “. Това стана ясно по време на постоянно съвещание на Консултативния съвет по отглеждане на животни, оповестиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите . Схемата ще се ползва до 31 декември 2020 година Заявления за кандидатстване се одобряват до един месец преди приключване периода на използване на схемата.
Помощта има за цел да подкрепи дребни и междинни фермери, както и обединявания от фермери, отглеждащи едри и дребни преживни животни, в процеса по извличане и предпазване на сурово мляко, изключително в сезона на пашуване на животните. Бюджетът за помощ е в размер 2 млн. лв.. Максималният интензитет е до 50% от допустимите разноски за един капиталов план на един бенефициент, само че не повече от 25 000 лв..
Инвестициите имат за цел възстановяване на общата продуктивност и резистентност на стопанството, по-специално посредством понижаване на индустриалните разноски или възстановяване и пренасочване на производството.
По време на срещата се разискаха резултатите от осъществените инспекции за идентификация на едрите преживни животни и пчелните фамилии.
Министър Румен Порожанов разяснява, че със взаимни старания в най-кратък период несъответствията би трябвало да се отстранят. " Всички животни би трябвало да бъдат регистрирани. По този метод ще се приключи изплащането на дотации на недобросъвестни животновъди ", безапелационен бе министърът. Засегнат бе въпросът за изчистване на осведомителната системата „ ВЕТИС “ от виртуални животни.
Сред дискутираните тематики, по време на съвещанието на Консултативния съвет по отглеждане на животни, беше и осъществяването на Националната стратегия за профилактика, контрол, надзор и очистване на заболяванията. Представена беше и настояща информация за епизоотичната конюнктура в страната, както и подхванатите дейности за надзор и предварителна защита.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР