София - европейска столица на спорта, Национална спортна академия Васил

...
София - европейска столица на спорта, Национална спортна академия Васил
Коментари Харесай

Споделени игри за втора поредна година тази събота на Витоша

" София - европейска столица на спорта ", Национална спортна академия " Васил Левски " и Природен парк " Витоша " провеждат на 6 юни (събота) състезателен празник на Игликина поляна.

За втора поредна година " Споделените игри " ще покажат, че планината е за всички и дружно можем да бъдем по-толерантни и ангажирани към хората със специфични потребности и техните проблеми в актуалното общество.

Тази година традицията се продължава с стратегия от 12 типа спорт, игри и викторини, в които ще вземат споделено присъединяване хора с увреждания.

В организацията интензивно се включват Спортен клуб " Вертикален свят " и Сдружение " Паракидс ". Целта е по натурален път, посредством спорта да бъдат въвлечени в дейни дейности и хора с друг тип специфични потребности. Наред с това - да се срещнат участниците в обособените спортни действия с опциите и спецификите във типовете спорт при занимания на хора с увреждания.

Инициативата има благотворителна цел - да подкрепи акцията " Витоша - налична за всички " и да набере още средства за създаване на алеи и спортни площадки в планината за хора с физически увреждания. Ефектът й бе удължен с организирането на фокусиралия голям интерес филм " Един ден на Витоша " в кино " Люмиер " през юли 2018 година и дебютното издание на спортния фест " НДК - 360 " през септември същата година. В последна сметка посредством благотворителната акция бяха събрани над 11 000 лева, които бяха вложени в строителството на към този момент приключените спортни сетове за хора в неравностойно състояние на Игликина поляна.
 Отделно Фондация " София - европейска столица на спорта " подкрепя акцията с 10 000 лева и инициира рехабилитацията на пътя до Игликина поляна с цел да имат хората имат по-лесен и удобен достъп за спорт и туризъм до планината.

От първото издание на " Споделени игри " бе сниман филм, който се планираше да бъде презентиран в учебните заведения, само че здравната конюнктура пренасрочи това за есента. Този образователен 12-минутен клип цели да образува у децата и младежите още по-толерантно и ангажиращо отношение към хората с физически увреждания и техните проблеми в актуалното общество.
 Откриването на " Споделени игри 2020 " е планувано за 10.30 часа в събота в местността Игликина поляна, където ще бъдат готови 12 сета за разнообразни дисциплини, в които хора с физически увреждания ще получават упътвания и опция да спортуват.

Събитието цели още социализация и интеграция на хора с увреждания посредством споделени игри в естествена среда към опциите на интензивният метод на живот посредством спорт. Вече няколко години тече процеса по показване и одобряване на профилиран център " Игликина поляна " в Политическа партия " Витоша " за спорт в планината и удобните фактори за влияние на околната среда върху организма.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР