София. Евроатлантическата перспектива на страните от Западните Балкани и приоритетите

...
София. Евроатлантическата перспектива на страните от Западните Балкани и приоритетите
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов разговаря с президента на Швейцария Дорис Лойтхард

София. Евроатлантическата вероятност на страните от Западните Балкани и целите в програмата на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз бяха главните тематики по време на срещата на министър-председателя Бойко Борисов и президента на Швейцария Дорис Лойтхард, оповестиха от държавната осведомителна работа .
Премиерът Борисов дефинира тематиката за европейската вероятност на страните от Западните Балкани като основен приоритет в програмата на Българското председателство. „ Дебатът за бъдещето на Европа е обвързван с дебата за европейската интеграция на тези страни, тяхното приобщаване, непоклатимост, разцвет и съблюдаване полезностите на Общността. Затова в календара на Българското председателство е планувана Среща на върха сред Европейски Съюз и страните от Западните Балкани през май 2018 година “, уточни министър-председателят. Според него швейцарските планове в страните от района могат да бъдат доста потребни за икономическото и общественото им доближаване с държавите-членки и със страните от Европейското икономическо пространство.
Като поддържа целите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, Дорис Лойтхард изрази упованието си България да бъде виновен ротационен ръководител на Съвета. В диалога бяха разисквани и тематики, свързани с бъдещето на обединена Европа, в това число проблемите, провокирани от миграционната рецесия и отдръпването на Англия от Европейски Съюз.
Премиерът Борисов показа резултатите от противодействието на държавното управление на контрабандата и корупцията. Швейцарският президент означи постигнатия прогрес и изрази вяра за сполучливо осъществяване на набелязаните стъпки и ограничения в бранша.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР