София. Електроразпределителната мрежа на дружеството е напълно готова за зимния

...
София. Електроразпределителната мрежа на дружеството е напълно готова за зимния
Коментари Харесай

Виктор Станчев, ЧЕЗ Разпределение България: Електроразпределителната мрежа на дружеството е напълно готова за зимния сезон

София. Електроразпределителната мрежа на сдружението е изцяло подготвена за зимния сезон. Това сподели Виктор Станчев, основен действен шеф на " ЧЕЗ Разпределение България ", в изявление за Агенция " Фокус " . Той посочи, че сдружението е готово да противодейства на метеорологични условия, сходни на тези, които имаше през януари-март тази година. „ Защото началото на годината беше рекордно за нашата мрежа като товари. Имаме разполагаем 400 спешни екипа, като включително над 300 проходими спешни автомобила, 125 броя профилирана техника – кранове, багери и други Разполагаме и с 12 броя АТВ машини, снабдени и с вериги за сняг, за местата, където исторически падат по-големи количества сняг, както и с 12 моторни шейни. Следим и всекидневно метеорологичните прогнози и когато има индикации за утежняване на метеорологичната конюнктура – било мощен вятър, било снеговалеж, било обледявания, - ние ангажираме през целия ден и цялата нощ спомагателни групи на наряди, с които да можем бързо да реагираме и по този метод да спестим часове наред без зареждане на нашите клиенти “, сподели Станчев.
По думите му подготовката за есенно-зимния сезон е почнала още от началото на месец април. „ Първо извършихме нужните огледи на оборудванията заради тежката зима, на която бяха подложени. В тази връзка направихме термовизионна диагностика на над 3100 трафопоста, от които 710 бяха профилактирани. Извършена е просека на над 35 електропровода приблизително напрежение главно тук-там, които са планински и полупланински и минават през горски масиви. Наблегнахме и на замяна и реорганизация на въздушни електропроводи приблизително напрежение и през тази календарна година се подмениха над 44 хиляди изолатора по мрежата. Бяха сменени и над 130 стълба за приблизително напрежение и над 280 стоманобетонни стълба, които трябваше да се махнат поради неприятните метеорологични условия в интервала януари-март тази година, с цел да можем да подсигуряваме надеждно електрозахранване. Другото, което беше направено и то в много съществени мащаби, е подмяната на проводник по тези електропроводи. Подменени са над 137 хиляди метра проводник и настрана бяха сменени и 186 кабела приблизително напрежение главно в урбанизираните територии, огромните окръжни градове на нашата територия и в град София. С това считаме, че зареждането ще бъде много по-стабилно и ще понесе всички товари, които чакаме да се получат по нашата мрежа през тази зима “, изясни той.
Весела ПЕТРОВА

Пълния текст на изявлението четете по-късно в „ Мнение ”
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР