София. Електроенергийният системен оператор участва във второто издание на инициативата

...
София. Електроенергийният системен оператор участва във второто издание на инициативата
Коментари Харесай

Електроенергийният системен оператор участва във второто издание на инициативата на ЕК „Дни на проектите от общ европейски интерес“

София. Електроенергийният систематичен оператор взе участие във второто издание на самодейността на Европейска комисия „ Дни на плановете от общ европейски интерес “. Новият еврокомисар по енергетиката Кадри Симсън приветства участниците в ревюто. Това оповестиха от пресцентъра на ЕСО .

„ Историята на плановете от общ интерес е европейската история на триумфа “. С тези думи комисарят по енергетиката Кадри Симсън сложи началото на второто издание на влиятелното ревю, което срещна опита на повече от 30 организации, работещи за насърчаване на енергийната инфраструктура в Европа.

За втори следващ път щандът на Електроенергийния систематичен оператор предизвика посетителския интерес с показване на петте плана, осъществени от сдружението с привлечено съфинансиране от „ Механизма за свързване на Европа “, за създаване на вътрешните електропроводи 400 kV сред п/ст „ Марица изток и п/ст „ Пловдив “, сред п/ст „ Марица изток “ и „ ОРУ на Топлоелектрическа централа Марица изток 3 “, сред п/ст „ Марица изток “ и п/ст „ Бургас “ и сред п/ст „ Варна “ и п/ст „ Бургас “, и междусистемния от п/ст „ Марциа изток “ в Република България до п/ст „ Неа Санта “ в Република Гърция. Напредъкът по реализацията на плановете получи висока оценка от уредниците на самодейността – Европейската комисия и Изпълнителна организация „ Иновации и мрежи “. Опитът на Електроенергийния систематичен оператор беше предложен на фирмите от Словения и Хърватска.

Над 30 компании от Франция, Испания, Полша, Словения, Малта, Естония, Литва, Латвия показаха взаимни и самостоятелни планове за възстановяване на енергийната инфраструктура в Европейския съюз. С щандове участваха и Европейските асоциации на електроенергийните и газови преносни оператори ENTSO-E и ENTSO G.

Конференцията, съпътстваща двудневния конгрес, дискутира необятен кръг от тематики, свързани с провокациите и достиженията при осъществяването на плановете от общ интерес. Механизмите за финансиране на трансевропейската инфраструктура, съдействието при планирането, положителните практики в региона на публичните поръчки и софтуерните решения при осъществяването на плановете от общ интерес бяха част от коментираните тематики по време на форума.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР