София. Експертно-консултативен съвет по пътната безопасност с участието на неправителствения

...
София. Експертно-консултативен съвет по пътната безопасност с участието на неправителствения
Коментари Харесай

Експертно-консултативен съвет по пътна безопасност ще работи към Столична община

София. Експертно-консултативен съвет по пътната сигурност с присъединяване на неправителствения бранш ще работи към Столична община. Това заяви пред публицисти кметът на София Йорданка Фандъкова при представянето на Съвета. В него ще вземат участие над 10 неправителствени организации. На представянето участваха Богдан Милчев – Институт по пътна сигурност, зам.-кметът по превоз Евгени Крусев, Екатерина Йорданова – ръководител на Постоянната комисия по превоз към Столичен общински съвет. След представянето се състоя и първото съвещание на Съвета.
Фандъкова разяснява, че тематиката за пътната сигурност е доста значима, защото визира живота и здравето на хората. „ Затова е значително експертизата на неправителствения бранш да бъде употребена при взимане на решения и въвеждане на спомагателни ограничения “, съобщи тя. Кметът разясни, че Столичната община има опит в работата с неправителствения бранш - като представители на неправителствени организации вземат участие в разнообразни сфери и области посредством Общинските стратегии „ Култура “, „ Европа “, „ Младежки действия и спорт “. В общината действат Експертни препоръки по просвета, посредством които се съветват значими за града планове, както и Консултативни препоръки, основани по самодейност на кмета, в разнообразни области.
„ Благодаря доста на всички организации, които са тук и се надявам да намерим най-хубавия метод, по който всички да допринесем за една по-сигурна София във връзка с пътната сигурност “, разяснява още Фандъкова и изясни, че в последните години са се подхванали редица ограничения във връзка с пътната сигурност. „ Ще изтъквам някои от тях – 330 повдигнати пешеходни пътеки, построени в последните години в общината. Въведохме в допълнение осветление на 220 пешеходни пътеки, въведохме специфична стратегия за по-безопасната среда към учебните заведения и детските градини. Изградихме над хиляда изкуствени неравенства към учебни заведения и детски градини. Разделители вид „ еластична ограда “ има на доста места в София “, уточни Фандъкова и добави, че в Столична община работи и Съвет по сигурност на децата в столицата.
Теодора ПАТРОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР