София. Експерти на Държавен фонд Земеделие“ и Министерство на земеделието,

...
София. Експерти на Държавен фонд Земеделие“ и Министерство на земеделието,
Коментари Харесай

София: Експерти на Държавен фонд „Земеделие“ и Министерство на земеделието, храните и горите извършиха проверка на хотел в с. Гургулят

София. Експерти на Държавен фонд „ Земеделие “ и Министерство на земеделието, храните и горите направиха инспекция на хотел в с. Гургулят. Това оповестиха от пресцентъра на министерството . Кандидатът е подал планово предложение посредством МИГ Сливница- Драгоман за финансиране на план „ Оборудване за отопление на действителен хотел (водогреен казан на твърдо гориво 116 kW) ” по,,Програма за развиване на селските райони‘‘ (2014-2020 г.). Стойността на желаната дотация е 58 157 лева Този хотел е построен със средства по Програма САПАРД. Проектът е утвърден през декември 2006 година и е заплатен през 2008 година
„ След построяването през 2008 година, обектът действа като дава туристически услуги. Бил е проверяван от ДФЗ преди да бъде изплатено окончателното финансиране по Програма САПАРД. В интервала 2009 – 2013 година, в границите на мониторинговия интервал, са осъществени пет поредни инспекции. Обектът действа, като дава туристически услуги “. Това разгласи Стефан Спасов, шеф отдел в Министерството на земеделието, храните и горите след осъществената инспекция. Той разясни, че хотелът работи като туристически обект и не се употребява за персонални потребности. Има личен интернет уебсайт, в който са оповестени цени на услуги и форма за резервация, има контракт с интернет уебсайт за резервации. „ При изписване на името на туристическия обект, той попада и в други уеб сайтове, които дават хотелски услуги. По данни на притежателите, междинната претовареност на обекта на месец е към 25 нощувки “, сподели още той.
Г-жа Николинка Миланова, която е собственичка на хотела разяснява, че е кандидатствала по стратегия САПАРД и е била утвърдена. Обектът се посещава от посетители главно през почивните дни. „ Кандидатствам за отопление, тъй като се изгарят по 100 кубика дърва за 1 година и е мъчно да се поддържа отопление “, сподели. Тя съобщи, че инспекцията не я тормози, тъй като не употребява хотелът за лично жилище.
Стефан Спасов посочи, че 14-те обекта, чиято инспекция стартира от през вчерашния ден, са свързани с туристически действия и плановите им оферти са подадени през новия програмен интервал. „ Проверяваме дали това са обекти, които действително действат или се употребяват за персонални потребности “, разяснява специалистът. Преди тяхното утвърждение от ДФЗ ние правим инспекцията. Резултатите от осъществената инспекция ще бъдат предоставени на Фонда и същите те ще бъдат взети поради от тях при разглеждането на плановото предложение “, сподели още Стефан Спасов.
Предстои да бъдат тествани още 12 плана, кандидатствали за развиване на туристически действия. Поредността им се дефинира от медиите.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР