София. Ежедневно на оперативно дежурство в Столична дирекция Пожарна безопасност

...
София. Ежедневно на оперативно дежурство в Столична дирекция Пожарна безопасност
Коментари Харесай

За първите шест месеца на 2017 г. Столична дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” е участвала в гасенето нa 2152 пожара

София. Ежедневно на оперативно дежурство в Столична дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” работят 30 екипа огнеборци, над 25 модерни пожарни коли и друга профилирана техника. От началото на годината столичните пожарникари и спасители са взели участие в локализирането и ликвидирането на 2152 пожара от общо 3218 катастрофи. Това оповестиха от пресцентъра на Столична дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ”. Извършени са 1066 аварийно-спасителни действия с оказана техническа помощ. Спасени са 753 души, 34 са потърпевши при разнообразни катастрофи, 9 са починали. Броят на лъжливите повиквания е 145.
Общият брой на пожарите с материални загуби са 747 пожара, 1405 са без материални загуби. При пожарите с материални загуби с най-голяма периодичност на пораждане по браншове са превоз, депозиране и пощи, жилищно стопанство и действия на семейства, търговия и ремонт, хотелиерство и ресторантьорство и други
Причините за произшествията са свързани с техническа нередовност, късо съединяване, естествени феномени, огневи работи, водопроводни действия и сметосъбиране, намален наставнически надзор и други Пострадалите са показали немарливост при работа с нагревателни и отоплителни уреди, погрешно боравене с открит огън, при строителни неизправности и други Регистрирани са случаи на самозапалване и умишлени пожари.
От началото на месец август столичните огнеборци са взели участие в потушаването на 108 пожара. От тях с материални загуби са 23 пожара, в останалите 85 няма материални загуби. Извършени са 27 аварийно-спасителни действия с оказана техническа помощ, лъжливите повиквания са шест.
С повишение на летните температури зачестяват пожарите, провокирани от човешка немарливост, неконтролирано палене на стърнища, шубраци и паднала листна маса отвън урбанизираните територии, сметища за боклуци и други Столична дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” приканва столичани да бъдат деликатни при боравене с открит огън и навреме да алармират на тел. 112 при първите признаци на пожар.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР