София. Едно общество е силно и има бъдеще, когато всеки

...
София. Едно общество е силно и има бъдеще, когато всеки
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев приветства доброволците в конкурса „Доброволческа инициатива“ за 2019 г.

София. Едно общество е мощно и има бъдеще, когато всеки един негов член осъзнае, че би трябвало да прави по този начин, че всички към него да се усещат по-добре. Това съобщи президентът Румен Радев при връчването на годишните награди в състезанието „ Доброволческа самодейност “ за 2019 година. По традиция президентската институция е хазаин на годишната гала.

Румен Радев приветства доброволците, които тази година са взели участие със свои планове в националното съревнование. По думите на президента, най-голямата премия за участниците е удовлетворението, че са подали ръка на нуждаещите се, посочили са им нови хоризонти и благоприятни условия. Радев добави, че даже да промениш един-единствен човешки живот към по-добро, ти променяш света.

Президентът сподели, че е окуражително от ден на ден младежи да се притеглят в доброволчески начинания, а това ни дава убеденост, че бъдещето на България е в ръцете на почтени, положителни, човеколюбиви и въодушевени хора. Държаният глава благодари на доброволците за отделената сила и труд в благородни дела.

Омбудсманът Диана Ковачева , която бе част от журито, разяснява, че неслучайно точно на тази дата се връчват тези награди. „ Вчера беше деня на доброволчеството, през днешния ден също не е инцидентен ден. Денят на св. Николай е историята споделя, че той е бил доста добър човек, доста съчувствен “, сподели Ковачева. Тя благодари на уредниците на събитието Фондация „ Лале ” и Националния алианс за доброволци. По думите й събитие като днешното дава подтик на положителното, положителното, което е вродено в индивида, само че би трябвало да бъде насърчавано.

Конкурсът „ Доброволческа самодейност “ се провежда за девета поредна година от Фондация „ Лале “ и Националния алианс за работа с доброволци. В рамките на тазгодишното издание бяха номинирани 49 плана от цялата страна. На церемонията през днешния ден бяха връчени три равностойни награди: за поддръжка на личностното и професионално развиване на младежи, растящи в обществени институции или нездравословна фамилна среда; план за обществена интеграция на бежанци; самодейност за менторство на младежи в риск и без фамилии, настанени в Наблюдавани жилища, по пътя им към независим живот.

Виолета СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР