София. Един от най-сериозните въпроси към момента е свързан с

...
София. Един от най-сериозните въпроси към момента е свързан с
Коментари Харесай

Премиерът Кирил Петков: Работим усърдно, когато падне мораториумът върху електроенергията да няма сериозен скок на цените

София. Един от най-сериозните въпроси все още е обвързван с цената на електрическата енергия и цената на газа. Това съобщи по време на съвещание на Министерския съвет министър председателят Кирил Петков, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . Той уточни, че новите сметките на битовите консуматори са под мораториум и не са били вдигнати и няма да се вдигнат, до момента в който има мораториум.

„ По-високата цена, която потребителите виждат е на база на новите цени, които бяха въведени през предишното лято. С други думи – няма нови цени за битовите консуматори и сега работим старателно, когато махнем мораториума да няма сериозен скок на цените.
Искам също по този начин да успокоя, че фактурите за битовите консуматори, които са за декември са на база на цените за електрическата енергия признати през лятото “, обясни министър председателят.

Той уточни, че бизнесът е обезщетен със 110 лева за ноември, 130 лева за декември и е комплициран таван от 250 лева, според от пазарните цени за януари.

„ Важно е да се означи, че помощта за декември най-вероятно огромна част от нея ще влезе в сметките, които бизнес потребителите ще видят в сметките си през февруари. С други думи – сметките, които получихте в този момент за месец декември са високи до такова равнище, че те ще бъдат обезщетени в идната сметка на бизнеса. Очаквайте понижаване на сметките за електрическа енергия за месец януари, които ще получите през февруари като част от компенсацията, която ще видите ще бъде и за декември. За газа е по същия метод. Имаме помощи, които са и за декември и за януари ще се отразят в сметките за февруари “, изясни министър председателят Петков.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР