София е заложник на Борис Бонев и на неговото желание

...
София е заложник на Борис Бонев и на неговото желание
Коментари Харесай

Антон Хекимян: София е заложник на Борис Бонев

София е пленник на Борис Бонев и на неговото предпочитание на бъде ръководител на Столичния общински съвет (СОС), съобщи общинският консултант от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян.

До този миг не чухме от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (Спаси София) друго предложение, видяхме единствено, че Бонев е изтеглен и не разбрахме дали още веднъж ще кандидатства за ръководител на СОС, уточни Хекимян.

По думите на Хекимян отдръпването на Бонев предходния път сякаш е било анонимно и в този момент продължаваме да сме в незнание какво тъкмо се случва. Затова нашият апел е кметът на София да организира договаряния и да е ясно с кого тъкмо ще си приказва, означи общинският консултант. Той сподели, че от ГЕРБ-СДС са получили покана за диалози от ПП-ДБ чак през вчерашния ден в 18:00 ч., което не е обикновено и е в последния миг. В поканата написа, че ще се разискват политики за идващите два месеца. Ротационен ръководител на всеки два месеца ли би трябвало да има, в случай че не стигаме до единодушие, попита Антон Хекимян. Той счита, че в случай че ще се избира ръководител на ротационен принцип, ще станем комични освен за България, а за целия свят. По думите му точно това е извънредно значимият въпрос – да се знае какво е болшинството и кой ще бъде ръководител на СОС, подсилен от това болшинство. Иначе диалози за дати нямат безусловно никакво значение, уточни Хекимян. Според него от голяма важност е да не бъдат изгубени пари за София.

Днес кметът на София би трябвало да пристигна и да се моли да има ръководител, няма по различен метод, с който да влияе на Бонев за това той изрично да каже, че няма да е ръководител или претендент за ръководител, съобщи Антон Хекимян. В писмото, което от ГЕРБ-СДС са получили, не написа кой оферират за ръководител. Ще може да водим диалози, само че би трябвало да знаем какво е ясното предложение и с кого водим диалози, акцентира Хекимян. Той означи, че ГЕРБ-СДС не може да работят на плаващи болшинства. „ Бонев желае да вади кирливи ризи на предходното ръководство и в това време желае поддръжката на ГЕРБ-СДС “, разяснява Хекимян.

Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС съобщи, че от неговата партия не вземат решение кадрови въпрос и не търсят работа на нито един от съветниците от тяхната група, по този начин, както вършат сътрудниците им и обичат напук Борис Бонев. Това е повода София да е в рецесия, която от политическа се трансформира в управническа, уточни Георгиев. Той още веднъж удостовери, че няма да поддържат Борис Бонев за ръководител. Когато се схванат кой води хорото, тогава ще седнем на диалози, с този, който води процеса, съобщи Георгиев. Той е на мнение, че София става пленник на една персонална упоритост. Те нямат болшинство в СОС, само че държат непременно да имат техен ръководител, съобщи Георги Георгиев.

Днес не се стигна до процедура за избор за четвърти път на ръководител на Столичния общински съвет. Следващото съвещание беше планувано за 18 декември.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР