София е в топ 10 на столиците за стартиращ бизнес

...
София е в топ 10 на столиците за стартиращ бизнес
Коментари Харесай

София е в топ 10 за стартъпи

София е в топ 10 на столиците за започващ бизнес в Югоизточна Европа. Това сподели президентът Румен Радев, по време на първата среща на български започващи компании с представители на водещи немски компании с бизнес в България, на която президентът бе хазаин. По думите му концепцията се осъществя след диалог сред него и посланика на Германия Кристоф Айххорн. Президентът посочи, че Германия е външен сътрудник на България. Радев добави, че немският бизнес носи позитивни модели на бизнес практики за повишение на икономическия напредък. Според него Германия има екосистема на стартъпи, която ражда такива предприятия, които стават световноизвестни. Държавният глава добави, че в България също има екосистема за започващи предприятия и в София има 15 000 построени нови предприятия. Държавният глава разяснява, че нашата към момента нежна екосистема може да се свърже с по-големите. По думите му тук значима е ролята и на страната, и на институциите, катовсяка една позитивна стъпка за започващите предприятия увлича доста младежи да се осъществят в България.

Н. Пр. Кристоф Айххорн съобщи, че по време на срещата му с президента Радев са изяснени две направления, свързани с плана. Първата е започващите предприятия да имат повече независимост. А втората посока е какво може да се направи, с цел да се включат и младежите. По думите му стартъпите са доста значими детайли. Той изясни, че през октомври за националния празник на Германия е бил изработен кулинарен стартъп. Посланикът уточни, че „ три енергични дами от Видин, които бяха изгубили съпрузите си, бяха създали стартъп за мармалад с цветовете на немското знаме “.

Президентът на Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) и изпълнителен шеф на " Аурубис България " Тим Курц съобщи, че стартъпите и нововъведенията са станали доста значим детайл през миналите години. По думите му през днешния ден стартъпите са тези, които основават връзката сред сегашното и бъдещето. Курц посочи, че преди 10 година България въобще не присъстваше на картата на стартъпите. И добави, че за последните десетина години София се е трансформирала във фактор на Балканите. Курц означи, че сходни събития са образец за това, което се случва на международната сцена.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР