София е образователната столица на България, а образованието е истинският

...
София е образователната столица на България, а образованието е истинският
Коментари Харесай

Фандъкова: Предвиждаме строителство на 6 нови училища

„ София е просветителната столица на България, а образованието е същинският мотор за развиване на стопанската система. Промяната на града би трябвало да продължи във всички браншове, да увеличим скоростта и да надграждаме. За мен да си кмет значи да работиш с ясни цели, а за мен образованието е идея “. Това сподели претендентът за кмет на София Йорданка Фандъкова, издигната от локална коалиция ГЕРБ/СДС, на среща с представители от просветителния бранш. Фандъкова получи безапелационна поддръжка за политиките в областта на образованието и новите планове, заложени в програмата й.

На срещата участваха учители и шефове на столични детски градини и учебни заведения, представители на синдикалните организации Янка Такева – ръководител на Синдиката на българските учители, доцент Лиляна Вълчева – ръководител „ Синдикат висше обучение “ в КНСБ, Юлиян Петров – ръководител на „ Синдикат Образование “ към КТ „ Подкрепа “, ректори на университети, представители на неправителствения бранш и частните учебни заведения, както и претендентите за общински съветници Малина Едрева, Нина Чанева и Деан Стаматов.

„ Когато започнах работа като зам.-кмет заварих сменени, продадени и затворени 44 детски градини “, напомни Фандъкова. Оттогава до момента са издигнати 100 нови детски градини и са обезпечени над 17 000 нови места. „ Само тази година построяваме 10 детски градини и се приготвя строителството на още 6. За мен това е методът да оказваме помощ на родителите да се върнат на работа, да бъдат спокойни и да основават семейство “, сподели Фандъкова. Наред със строителство би трябвало да продължи и модернизацията на учебните заведения и детските градини, сподели претендентът за кмет.

„ Предвиждаме строителство на 6 нови учебни заведения и имаме съответни планове. Те са в кв. „ Манастирски ливади – изток “, кв. „ Манастирски ливади – запад “, кв. „ Витоша “, кв. „ Малинова котловина “, нова постройка на 28 СУ в „ Красна поляна “ и нов образователен блок на 9-та Френска езикова гимназия “, сподели Фандъкова и напомни, че към този момент са построени 12 нови учебни здания и още 8 са в строителство.

Фандъкова благодари за взаимната работа с представителите на просветителния бранш и акцентира. „ Много значимо е, че дружно с неправителствения бранш успяхме да сътворяваме политики, за приобщаване, за интеграция и грижа за всички деца “, сподели претендентът за кмет на София.

Своята ясна поддръжка изрази Янка Такева, която сподели, че е уверена в триумфа на Фандъкова и по тази причина към този момент слага задания за работа.

В своето изявление ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков уточни, че за тези 10 години госпожа Фандъкова не се е трансформира в тези навъсени и надменни политици, с които човек не желае да приказва. Той съобщи, че смяната, която е направена преди четири години за междинното обучение, би трябвало да бъде продължена и в бранша на висшето обучение. По думите му това е значимо даже и поради сградния фонд, който би трябвало да наподобява добре в столицата ни. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР