София е най-известното име за момиче в света, пише "Индипендънт",

...
София е най-известното име за момиче в света, пише "Индипендънт",
Коментари Харесай

Най-известното име за момиче в света

София е най-известното име за момиче в света, написа "Индипендънт ", базирайки се на изследване на уеб страницата Baby Name Wizard.

В статистиката за имена на основателката на уеб страницата Лаура Уатенберг попадат 49 страни. В девет от тях, измежду които са Мексико, Италия и Русия, София е преди всичко. В 20 от страните името заема второ или трето място, а във Англия се подрежда на 29-то. В момента най-предпочитаното име в страната е Оливия.

В Америка през 2015 година над 26 хиляди новородени момиченца са били кръстени София.

А кои са най-популярните имена в България, вижте във видеото горе.

"От гръцки "София " значи "мъдрост ", ето за какво името е известен избор измежду родителите. Освен това се произнася еднообразно на разнообразни езици ", разяснява Лаура Уатенберг пред Live Science, когато са оповестени резултатите от изследването, през 2015 година

Голямата известност на името се дължи и на звездите, които го носят. Сред тях са актрисите София Лорен и София Вергара, както и режисьорката София Копола, моделът София Ричи и шведската принцеса София.
 София Вергара София Вергара
Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР