София е едно от първите места в света, където две

...
София е едно от първите места в света, където две
Коментари Харесай

Бестселърите на Peugeot и Opel идват на автосалона в София


София е едно от първите места в света, където две от най-популярните европейски марки – Peugeot и Opel – ще стъпят като представители на един притежател. Сделката на покупко-продажбите в автомобилния отрасъл размести съществено силите на европейския пазар, само че на експото през октомври двата марката ще се явят по едно и също време като съперници, само че и като част от френската група PSA.

Част от моделите на двете марки към този момент дадоха поръчка, че се трансформират в бестселъри на пазара. В Интер Експо Център премиерно за България ще блесне новият 7-местен SUV Peugeot 5008, който бе определен от президента на Франция Еманюел Макрон за негов формален автомобил. Флотилията на Peugeot към този момент има и автомобил в SUV-гамата си, спечелил премията “Автомобил на годината “ в Европа - Peugeot 3008. Моделът е притежател на цели 28 интернационалните награди от излизането си на пазара досега.

Френската група ни предлага и компактният градски кросоувър Peugeot 2008, както и дребните градски модели 108 и 208, практичният седан Peugeot 301 и първокласният Traveller. Компанията залага и на огромна гама скутери и колела.

Пред очите на българската аудитория ще застане новото 308 – по-красивият правоприемник на „ Автомобил на годината” в Европа за 2014 година То ще бъде в две си версии GT и SW GT Line, който залага на софтуерната атака. Моделът разполага с функционалността за съгласуваност Mirror Screen с капацитивен екран и 3D навигация, както и с всички съвременни системи за сигурност на френския производител. Сред тях са деен спирачен помощник, предизвестие при несъзнателно секване на маркировката, система за надзор на бдителността на лидера, автоматизирани адаптивни дълги светлини, различаване на пътните знаци, адаптивен автопилот със стоп функционалност, система за интензивно следене на „ мъртвата “ зона, 180-градусова видео камера, система за помощ при паркиране и всичко, което може да ви хрумне за автомобил от ново потомство.

От своя страна Opel ще показа цели 4 нови автомобила. Второто потомство на Insignia ще дефилира в две свои версии - Grand Sport и повдигнатото комби Sports Tourer, което феновете на марката ще видят за първи път. Флагманът на германците е с близо 200 кг по-лек от до момента, като с изключение на с дизайн, прави усещане и с огромен брой високотехнологични решения. Сред тях са авангардните матрични предни IntelliLux LED светлини, както и свръхмодерен комплекс от технологии за подкрепяне на лидера.

В допълнение към това, Insignia ще предложи и първокласна съгласуваност с интеграция на смарт телефон функционалностите, която дава още едно ново улеснение на Opel OnStar – персоналният помощник (Personal Assistant). Той обезпечава опция на пътуващите в автомобила да вършат хотелски резервации, да търсят ресторант наоколо, както и да търсят подобаващи места за паркиране благодарение на чиновник на системата OnStar, говорещ на техния език.

При модела забавни са и 8-степенната автоматизирана скоростна кутия, както и системата за задвижване на четирите колела с функционалност „ torque vectoring”, чиято цел е пренасочване на въртящия миг там, където е най-необходимо. За Insignia се оферират високоефективни мотори, като на върха в гамата е бензинов турбомотор с размер 2,0 литра и мощ 260 к.с.

Феновете на марката ще имат опция да видят в София и новите кросоувъри на Opel – Crossland X и Grandland X. Първият демонстрира преимуществата на SUV-моделите на марката в градски условия, като предлага водещ в сегмента размер на багажника от 520 литра. Той е оборудван и с нови ергономични седалки, както и с най-модерните системи за сигурност и асистенти на лидера.

По-големият - Opel Grandland X, на собствен ред залага на оф-роуд дизайн, огромно вътрешно пространство и високи технологии. Сред тях са адаптивен круз надзор с функционалности за различаване на пешеходци и автоматизирано спешно прекъсване, предизвестие за унесеност на лидера, система за паркиране и камера с 360° преглед. Тук за комфорта на пасажерите също са налични ергономичните седалки, които завоюваха огромен брой награди.

Германският производител дава старт и на нова стратегия Opel Exclusive, която ще работи и на българския пазар. Първият модел от нея ще бъде точно новата Insignia. Програмата обезпечава опция на клиентите на марката да избират самостоятелен образ на своя автомобил, в сходство с персоналния си усет и жанр.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР