София е домакин на международна конференция на тема Фалшивите новини

...
София е домакин на международна конференция на тема Фалшивите новини
Коментари Харесай

София е домакин на международна конференция за фалшивите новини

София е хазаин на интернационална конференция на тематика " Фалшивите вести на същинските тролове ". На конференцията ще бъде показана политиката на Европейската комисия за битка с дезинформацията онлайн и резултатите от подхванатите досега ограничения против подправените вести. Сред тях е направеният неотдавна Кодекс за положителни практики за битка с дезинформацията в интернет.

Акцентите в конференцията са свързани с подправените вести и смяната на публичното мнение. Те пораждат като инструмент на дребни уеб сайтове да покачва трафика си, а скоро са " прегърнати " и от политиката. Приемат фрапантни размери като това да повлияват мнението на хората даже по какъв начин да се лекуват, като имат деструктивно отношение към обичайна медицина.
Илияна Йотова, вицепрезидент: Хилядите уеб сайтове за " чудодейни медикаменти " за най-тежките болести, които постоянно водят до гибел. Сайтове, чиито притежатели, изследвано е към този момент, с помощта на службите за сигурност, са готвачи, които нямат нищо общо с медицината, в никакъв случай не са се докосвали до здравно обучение, да не приказваме за дипломи и квалификации. Но противопоставящи се на класическата медицина в търсене на различни лекувания, употребявайки безизходицата, в която попадат болните хора и техните близки, стават лесна плячка на сходни уеб сайтове.
На конференцията се откроява и ролята на обичайните медии за разграничение на същинските от подправените вести.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР