София е чист и спокоен град, няма просяци и е

...
София е чист и спокоен град, няма просяци и е
Коментари Харесай

За американските туристи София е чист и спокоен град


София е чист и спокоен град, няма просяци и е по-евтино. Така дефинираха българската столица туристи от чужбина. София се оказва желана дестинация, тъй като има евтини самолетни билети, Пловдив е наоколо, Рилския манастир, а и храната е евтина, споделят туристите пред Нова телевизия. За едни е на ниска цена, а за други цените са като в родината им, зависи от къде са туристите, разясняват туроператори и турагенти. Категорично обаче ползата към София пораства, а множеството чужденци се интересуват от история и просвета.
Столицата ни влиза в Топ 20 на международна ранглиста за местата, които би трябвало да се видят преди да са се трансформирали в всеобщи дестинации. Друга статистика пък демонстрира, че София най-евтината туристическа дестинация в Европейски Съюз. Чужденците постоянно пътуват до София за бизнес, други за завабления, като по-младите, а междинната възраст се интересуват от история, просвета, обичаи и социалистическото минало, сочат изследвания. Няма значение от задачата на визитата, добре е да покажем всичко от забележителностите до пазарите, считат туроператори. Много от туристите се удивляват на статуата на Света София в центъра и на обстоятелството, че до 1991 година там имаше голям фундамент на Ленин. Обикновенно туровете потеглят от правосъдната палата. "Тук е прелестно място за извършване на покупки. Опитваме българско вино, което е двойно, по-евтино от Израел. Цените доста положителни за пазар и имате евтини заведения за хранене, хубава храна и огромен избор ", признават туристи от Израел.
Много от туристите се удивляват на статуата на Света София в центъра и на обстоятелството, че до 1991 година там имаше голям фундамент на Ленин. Обикновенно туровете потеглят от правосъдната палата. "Тук е прелестно място за извършване на покупки. Опитваме българско вино, което е двойно, по-евтино от Израел. Цените доста положителни за пазар и имате евтини заведения за хранене, хубава храна и огромен избор ", признават туристи от Израел.
Обиколката минава през "Света Неделя ", през Ларгото, античния град Сердика и продължава към "Ал. Невски ". "Билетът ни е 300 $. В съпоставяне със Съединени американски щати тук е по-евтино и от други евространи. Хората са благи и усмихнати. Държавата ви има с богата история и нова инфраструктура. В София е доста по-спокойно в сравнение с чакахме, няма просяци и бездомници. Транспортът, улиците, градът е чист ", удовлетворени са от екскурзията си американци. "Нямаше какво да вършим и отидохме на летището, намерихме билети по 60 евро и ето ни в София. През деня опознаваме културата, през нощта се забавляваме ", признават младежи. За туристи от Босна София е забавна дестинация на път към Истанбул. "Цените са като при нас, само че някои нещо са по-скъпи ", означават босненци. /stolica.bg/
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР