София е блокирана днес от протест на пътни фирми, в

...
София е блокирана днес от протест на пътни фирми, в
Коментари Харесай

Протест на пътни фирми блокира София

София е блокирана през днешния ден от митинг на пътни компании, в който се включиха около 3000 души и към 100 тежки машини. Протестът е проведен от браншовата камара " Пътища ".

Тежката техника е разположена в две колони на пътното платно, с цел да не се затруднява придвижването. В 07.15 - колоната потегли по бул. " Цариградско шосе " и след това по бул. " Цар Освободител " и към този момент е паркирана в правата на бул. " Цар Освободител " и ул. " Раковски ".

От 07.00 ч. до 12.00 ч. на 11 октомври се не разрешават престоят и паркирането на пътни транспортни средства на пл. " Александър Първи ".

От 8.00 ч. до 12.30 ч. се не разрешава влизането на пътни транспортни средства по бул. " Цар Освободител " сред ул. " Георги С. Раковски " и бул. " Дондуков ".

Водачите на тежката техника ще бъдат осъдени с санкция от 30 лева, защото нарушават Закона за придвижване по пътищата, заяви Борислав Муеров, зам.-директор на Групово дело " Национална полиция ", представен от БТВ. 

“Напрежението в сектора, неналичието на какъвто и да било разговор води до смяна на настояванията ни. Всички пътно-строителни компании, членуващи в ББК “Пътища ”, желаят оставката на министъра на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова! Настояваме за съответни дейности по разплащането на дължимите суми “, обясняват организаторите от Българската браншова камара „ Пътища “.

Регионалният министър обаче счита, че пътните компании нямат учредения за митинг, защото са преведени задатъци за 1.5 млрд.лв., а осъществените действия са за към 900 млн.лв. Тя съобщи, че към този момент няма да договаря с професионални организации, а единствено със притежателите на компаниите, които е поканила през днешния ден на диалог.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР