София е 10% по-скъпа за живот от втория по големина

...
София е 10% по-скъпа за живот от втория по големина
Коментари Харесай

Над 3 бона са нужни за издръжка на 4-членно семейство в София

София е 10% по-скъпа за живот от втория по величина град у нас Пловдив, сподели проучване за разноските за живот в разнообразни градове по света.

Според прецизни калкулации, едно средностатистическо четиричленно семейство в града под тепетата би трябвало да има приход от 2727 лв. месечно, с цел да покрива главните си потребности и то при условия, че не заплаща наем. За съпоставяне в столицата семейството би трябвало да вади най-малко 3060, още веднъж при изискване, че живее в лично жилище.

Ако фамилията населява парцел чартърен в Пловдив се потребност от към 3088 лева, с цел да поддържате същия стандарт на живот, който можете да има против 3700 лева в столицата.

Доходът на независим човек би трябвало да възлиза на най-малко 777 лв., с цел да покрива потребностите си в Пловдив, и още в допълнение над 100 лв. /882 лв/, с цел да обитава в София.

Според статистиката в уеб страницата, цените на наемите в Пловдив са сред 35-40% по-ниски в сравнение с в София. Апартамент в една спална в центъра на столицата е приблизително към 710 лв. месечно, до момента в който в Пловдив същата локация възлиза на към 460. Цената на квадратен метър при покупка на жилищен парцел е приблизително 2866 лв. в централните елементи на София, против 1700 лв. за кв./м. в Пловдив.

Като цяло цените на артикули и артикули в Пловдив са с 7,80% по-ниски от тези в София, а на услугите с до 10%. По-евтини са и заведенията за хранене и в случай че в Пловдив меню за двама в ресторант е приблизително към 40 лв., то в София ще са ви нужни най-малко 50. Според направените съпоставения менюто в столичните заведение е с към 14% по-скъпо.

Местната покупателна дарба на пловдивчани обаче е с 15.10% по-ниска от тази на софиянците. Това се дължи на обстоятелството, че заплатите в Пловдив са осезателно по-ниски. Според формалната информация от Национален статистически институт брутна месечна работна заплата в област Пловдив за март 2019 година е 1071 лева, в София - 1724 лв.. Така излиза, че столичани печелят до 60% повече.

Пловдив несъмнено се обрисува като евтина дестинация в международен мащаб. Градът попада на 298 място от 381 града под света, като и Варна и София я предхождат надлежно под номер 281 и 261.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР