София. Две от дружествата на ЧЕЗ в България спечелиха Зелени

...
София. Две от дружествата на ЧЕЗ в България спечелиха Зелени
Коментари Харесай

Две от дружествата на ЧЕЗ в България спечелиха Зелени Оскари в тазгодишното издание на конкурса „Най-зелените компании в България“

София. Две от сдруженията на ЧЕЗ в България завоюваха Зелени Оскари в тазгодишното издание на състезанието „ Най-зелените компании в България “ 2019 година, проведен от b2b Media. Това оповестиха от пресцентъра на ЧЕЗ . „ ЧЕЗ Разпределение България “ бе измежду огромните спечелили в състезанието. Активната политиката за запазване на околната среда на сдружението беше отличена с първо място в категория „ Енергетика, воден бранш “. Журито оцени високо комплекса от ограничения, които ЧЕЗ Разпределение ползва, както и сериозните финансови вложения, допринасящи за възстановяване положението на съставените елементи на околната среда. Компанията завоюва и първо място в категория „ Зелен план “ с плана си „ Живот за птиците “ (LIFE16 NAT/BG/000612), който се извършва взаимно с Българското сдружение за отбрана на птиците. Проектът е с бюджет 2,65 млн. евро. ЧЕЗ Разпределение влага в него над 800 хиляди евро, както и човешки запас и старания за неговото осъществяване. Финансиране от 1.85 млн. евро е обезпечено от Европейската комисия по стратегия Life на Европейския съюз. Дейностите по понижаване на спора диви птици-електропроводи, изпълнявани в партньорство с БДПЗ, ще продължат до края на 2022 година Чрез осъществяване на плана ще бъдат обезопасени към 4000 железобетонни и 1200 железорешетъчни стълба, към 120 км въздушни електропровода и рискът от конфликт на птици в стълбове ще бъде понижен с 90%. Дружеството ще обезопаси 900 гнезда на белия щъркел на територията на Западна България. Във връзка с плана ЧЕЗ Разпределение взе участие в създаването на безвреден за птиците дирек, от които 40 прототипа ще бъдат въведени в употреба до края на програмата.
ЧЕЗ Разпределение България получи и Голямата премия за изцяло показване.
Друго сдружение от Групата ЧЕЗ в България – „ ЧЕЗ Електро България “ бе отличено за най-хубава ПР акция с плана си We Do Green – самодейност на Дружеството за засаждане на дървета в обезлесени територии в гори, паркове и обитаеми места в Западна България. Една от задачите на We Do Green бе популяризирането на електронната фактура като комфортен и сигурен метод за приемане на месечните сметки, който дава и опция за персонален принос към запазване на природата.
По време на събитията от We Do Green през 2018 година над 300 доброволци засадиха 1 774 дървета на територията на Западна България. Използващите електронна фактура клиенти на „ ЧЕЗ Електро България “ АД избавиха от изсичане три пъти повече дървета. Предоставяната от компанията опция за електронна фактура разреши на клиентите да понижат потреблението на хартия с 9 888 000 листа годишно, с което всяка година икономисват 211 мегаватчаса електрическа енергия, нужна за производството им.
През последните години стабилно нараства броя на клиентите, които избират да получават сметките си по електронен път. 423 000 клиенти на „ ЧЕЗ Електро България “ АД към този момент оцениха удобството, сигурността и екологичните изгоди на електронната фактура.
През 2018 година отказалите се от хартиения притежател на сметката за електрическа енергия са 44 787. Близо 17 000 от тях направиха регистрацията си за електронна фактура по време на We Do Green.
15 години с грижа за обществото, природата и чиновниците
„ Преди съвсем петнадесет години ЧЕЗ пристигна в България с визията да наложи нови стандарти освен в качеството и сигурността на снабдяването с електрическа енергия и обслужването на клиентите в Западна България, само че и с разбирането, че би трябвало да бъдем благонадежден сътрудник на обществото и да се ангажираме с публично значими дела “, съобщи Карел Крал, районен управител на ЧЕЗ за България. „ Ние успяхме и през днешния ден сме одобрен вложител, шеф и член на обществото като сме осъществили повече от 120 публично потребни начинания “, добави той.
Акцентите в политиката на сдруженията на ЧЕЗ в България са поощряване и подкрепяне на професионалното обучение и на младите гении, запазване на природата и развиване на околната среда и доброволчество.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР