София. Два са подводните камъни пред правителството - корупционен скандал

...
София. Два са подводните камъни пред правителството - корупционен скандал
Коментари Харесай

Боряна Димитрова, „Алфа рисърч“: Два са подводните камъни пред правителството – корупционен скандал и подреждането на европейския и световен пъзел

София. Два са подводните камъни пред държавното управление - корупционен скандал и подреждането на европейския и международен пъзел, сподели за Радио „ Фокус “ в предаването „ Това е България “ ръководещият сътрудник в Агенция „ Алфа рисърч “ Боряна Димитрова. Тя добави, че рядко в страната ни интернационалният дневен ред има толкоз мощно значение за образуването на публичното мнение, каквото имаше през последните три месеца. Позициите на държавното управление, синхронът или несъгласието могат да се окажат катализиращ фактор за препозициониране на политическите сили вътре в обществото, сподели още социологът. „ Два са подводните камъка подред всяко едно държавно управление. Единият е огромен корупционен скандал. Няма държавни управления, които да могат да се спасят от евентуален подобен. В момента не го виждаме на масата, само че това са непредвидени събития, които идват. Второто и по-сериозно тестване е подреждането на европейския и интернационален пъзел. При състояние, че сега ръководи съвета на Европейски Съюз ще отекват мощно дейностите на страната ни както във външен, по този начин и във вътрешен проект “, сподели Боряна Димитрова.
Тя добави, че има две противоположни настройки в публичното мнение за абсурда с ЧЕЗ. Около 50% от хората считат, че държавното управление е забъркано в договорката, 41% считат, че казусът с продажбата на ЧЕЗ е експлоатиран от политическите съперници на държавното управление, с цел да бъде свалено то от власт. В тази защитна позиция застават на първо място гласоподавателите на ГЕРБ.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР