София. ДПС внесе в парламента промените в Закона за банковата

...
София. ДПС внесе в парламента промените в Закона за банковата
Коментари Харесай

ДПС внесе в парламента промените в Закона за банковата несъстоятелност, провокирани от случая с КТБ

София. Движение за права и свободи внесе в Народното събрание измененията в Закона за банковата неплатежоспособност, предизвикани от случая с КТБ. Това заяви на брифинг депутатът от ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Законопроектът за промени в Закона за банковата неплатежоспособност е реалност и импортиран, качен е на уеб страницата на Народно събрание. Екипът, който работи по него, е нашият сътрудник Делян Пеевски, аз и Хамид Хамид. Мотивите за правенето на законопроекта е случилото се с КТБ и нейните активи след оповестяването й под необикновен контрол на 21 юни 2014 година до момента. Процес, който е прочут в общественото пространство като вторично плячкосване на активите на КТБ “, съобщи Цонев. По думите му фактически този развой е протекъл през тези над 2 години и по разнообразни аргументи са се случили тези неща. „ Ние сме ги анализирали много деликатно. Направили сме изводите, че основа на този развой е методът, по който е функционирала КТБ. На второ място на пропуските в законодателството, които са обясними поради на това, че законодателството, касещо банковата неплатежоспособност, е съобразено естественото действие на банките, а не с това на една банка по метода, по който е функционирала КТБ “, разяснява той. Цонев посочи, че третият проблем са неточности, позволени от квесторите – непозволени техни дейности. „ Ако законопроектът бъде признат, той ще се яви ефикасен юридически инструмент в ръцете на синдиците да възстановят разграбеното от КТБ “, добави той.
Цонев разяснява, че в общественото пространство има фалшификации и операции по отношение на това, че Делян Пеевски взе участие в този развой. „ Както добре се видя от анализите, досега на слагане на банката под необикновен контрол той не е взел участие нито в ръководството на банката, нито в ръководството на банковия контрол, нито по някакъв метод юридически е „ спомогнал “ за това, което се случи в КТБ. Видя се, че тези обвинявания са голословни, започнаха да се тиражират нови операции по отношение на процеса на вторично плячкосване “, акцентира Цонев.
Той добави, че не са водили диалози с другите парламентарни групи. „ Наблюдавайте деликатно по какъв начин ще се държат по този закон другите парламентарни групи, тъй като по това ще разберем кой действително желае разграбените активи да бъдат върнати на страната. От отчетите на синдиците са заведени над 800 каузи по направени цесии и прихващания, които сега текат. Г-н Пеевски избра друга форма да ви осведоми и вие ще видите, че той ще осведоми обществеността за своята позиция и за работата си по този законопроект “, сподели още Йордан Цонев.
Хамид Хамид от Движение за права и свободи добави, че стотици активи са измъкнати. „ На уеб страницата на КТБ може да видите подробна информация на всички. Обмисляме като концепция да криминализираме присъединяване на такива лица в сходна скица “, съобщи Цонев.
Люба АЛЕКСИЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР