София. Доц. д-р Серкан Кескин, специалист по медицинска онкология, ще

...
София. Доц. д-р Серкан Кескин, специалист по медицинска онкология, ще
Коментари Харесай

Специалистът по медицинска онкология доц. Серкан Кескин ще консултира безплатно пациенти с онкологични заболявания в София на 2 ноември

София. Доц. доктор Серкан Кескин, експерт по здравна онкология, ще съветва гратис пациенти с онкологични болести в София на 2 ноември 2019 година Това оповестиха от пресцентъра на Здравен информативен център „ Медикъл Караджъ “ . Той идва у нас по покана на Здравен информативен център „ Медикъл Караджъ “, в границите на самодейността им да дават достъп на българските пациенти до най-съвременните способи в медицината, като си партнират с едни от най-хубавите лечебни заведения и експерти от целия свят.
Доц. доктор Серкан Кескин приключва през 2001 година Медицинския факултет към Тракийския университет, а след това специализира „ Вътрешни заболявания “ и „ Медицинска онкология “. Има 70 научни изявления в интернационалните издания и е член на редица професионални сдружения в Европа, Съединени американски щати и Турция. В момента управлява Отделението по здравна онкология в болница „ Мемориал Шишли “ в Истанбул, където се ползват индивидуализирани новаторски лечения за лекуване на рак.
Лечението на рака е една от областите в медицината, които бележат най-значимо развиване през последните години. Така да вземем за пример, в случай че през 70-те години на предишния век 5-годишната преживяемост при онкологично заболели пациенти е била към 50%, в наши дни тя е 80%, показва доцент Кескин. Персонализираното лекуване, което се ползва съгласно вида на болестта и съответния пациент, покачва успеваемостта и понижава страничните резултати при оправянето с заболяването. С генетичното картографиране на рака се пресъздава вътрешността на раковата клетка и се открива степента на увреждане. NGS (Next Generation Sequencing) е методът, който се дефинира като ново потомство на секвениране и се реализира посредством проучване на раковата тъкан или с елементарен кръвен тест. Изследването подкрепя избора на подобаваща терапия, която ще влияе дейно върху раковите кафези, с по-малко странични резултати за съответния пациент. При пациент с рак на гърдата да вземем за пример, с вземането на клетъчни или кръвни проби се реализира генетичното проучване на заболяването. Въз основа на проучването се дефинира лекарството, което ще се употребява, както и проектът за лекуване. По този метод оздравяването на пациента ще се обезпечи посредством избиране на по-ефективното лекуване и потреблението на медикаменти с по-малко странични резултати.
Днес лекарствените средства за лекуване на рак могат да се разделят на три групи. Първата е химиотерапията, която унищожава раковите кафези. Но защото наред с раковите нормално се засягат и здрави кафези, химиотерапията в доста случаи е обвързвана със обилни странични резултати.
Вторият способ са таргетните лечения или така наречен „ умни “ медикаменти, които се прицелват единствено в раковите кафези. Техният механизъм на деяние е обвързван с блокиране на сигналите, които споделят на раковите кафези да се разделят и развъждат.
Третият механизъм за преодоляване на рака е имунотерапията. Тя задейства клетките на имунната система за борба с раковите кафези и по този метод лекува заболяването. Имунотерапиите към този момент се ползват при доста типове рак и научните проучвания за използването им не престават.
Пациенти с онкологични болести от България, които желаят да се възползват от опцията за безвъзмездни съвещания с доцент доктор Серкан Кескин в София на 2 ноември, би трябвало да се запишат авансово на тел. 0879 977 401 или 0879 977 402, както и да дават на място медицинските документи, с които разполагат досега.
Повече за „ Медикъл Караджъ “:
Мисията на Здравен информативен център „ Медикъл Караджъ “ е да подкрепя пациенти от България при разрешаването на техния здравословен проблем, като ги свързва с водещи лечебни заведения в Турция, Испания, Австрия, Израел, Чехия, Украйна, Германия и други Благодарение на построените партньорски взаимоотношения с клиники в целия свят и на насъбрания опит, „ Медикъл Караджъ “ може да даде благоприятни условия за второ здравно мнение, диагностика и лекуване за всяка диагноза. Здравно-информационният център спомага във всеки стадий от лекуването – както за връзката с клиниките, по този начин и за организацията към пътуването, като услугите са изцяло безвъзмездни за пациента.
Повече за Група лечебни заведения „ Мемориал “:
„ Мемориал “ е първата болница в Турция и 21-та в света, получила Акредитация за качество от JCI (Joint Commission International). Под шапката ѝ са 11 лечебни заведения, 4 медицински центъра и 1 уелнес център в Истанбул, Анкара, Анталия, Диарбекир и Кайсери. Болнична група „ Мемориал “ е въвела редица нововъведения в турското опазване на здравето и всяка година е посещавана от над 35 000 интернационалните пациенти от 92 страни, в това число и България. Онкологичният център „ Мемориал “ предлага индивидуализирани новаторски лечения, съобразени с съответните потребности на всеки пациент, като по този метод покачва успеваемостта на лекуването и понижава нежеланите странични резултати.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР