София. Долмените имат положителна земна енергия и лековита сила, най-добре

...
София. Долмените имат положителна земна енергия и лековита сила, най-добре
Коментари Харесай

Веселин Кълвачев: Долмените имат положителна земна енергия и лековита сила, най-добре запазените са в Сакар планина

София. Долмените имат позитивна земна сила и лековита мощ, най-добре непокътнатите са в Сакар планина. Това описа в предаването „ Легенди за България “ на Радио „ Фокус “ Веселин Кълвачев, шеф на Общински исторически музей в Тополовград.
Сакар планина с цялостно право може да се назова мегалитния парк на България . Археолозите отъждествяват най-старите монументални градежи по нашите земи към 12 – 6 в. Но при едно по-детайлно изследване на самия камък и на градежа може да се окажат както да вземем за пример долмените в Западна Европа, в Кавказ – 4, 5, 6 хиляди години прочие н. е. Може и нашите да са от това време. Моето персонално мнение е, че тези мегалитни монументи са доста остарели паметни и астрономическа места, градени от по-древно население, което е вменило на траките да паят тези свещени места “, изясни Кълвачев и добави, че по-късно траките ги употребяват за погребални камери, поради което се водят най-старите монументални гробници в България. „ В Сакар планина, в община Тополовград са най-добре непокътнатите мегалитни долмени по нашите земи – в землището на село Българска поляна, на село Хлябово, на село Сакарци и други Долмените вършат една елипса към цялото било на Сакар планина и са построени през тъкмо несъмнено място “, разяснява той.
„ Скоро посетихме село Сакарци. Местните ни описаха история за един лекар, руснак от Самара, болен от рак на ларинкса . Обиколил лекарите в цяла Русия, най-после отишъл при една гадателка в Кавказ, която му споделила да отиде в село Сакарци в България. Аз започнах да се дръзвам, тъй като в село живеят 4 души. Зачудих се, защото може дамата да знае за България, само че къде е чувала и за село Сакарци. Врачката му споделила, че край селото има два долмена – единият тракийски, а другият египетски ”, описа Веселин Кълвачев и добави, че мъжът трябвало да лежи два часа в египетския и след това да си изпълни вода от Добрено кладенче в землището на с. Сакарци. „ Дошъл руснакът със сина и снахата си, намерили хора, които да ги закарат. Отишли в местността Жельов мочур, където е долменът. Легнал индивидът за два часа, по-късно си налял вода и си тръгнали. След две седмици синът се обадил на един от хората, които са им помогнали да намерят долмена, като обяснил, че резултатите на татко му са съвършени. Това желаех да обясня, че долмените са енергийни места, които имат позитивна земна сила и лековита мощ “, разясни той.
Веселин Кълвачев посочи, че най-големият и най-хубав долмен в цяла България се намира в местността Бялата трева, локалните го назовават Царския долмен.

Пълния текст на изявлението четете по-късно в „ Мнение ”

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР