София. Докторант Беатрис Любенова от катедра Финанси и кредит при

...
София. Докторант Беатрис Любенова от катедра Финанси и кредит при
Коментари Харесай

Докторант от Стопанска академия – Свищов е победител в националния конкурс на мемориален фонд „Д-р Илко Ескенази” 2019

София. Докторант Беатрис Любенова от катедра „ Финанси и заем ” при Стопанска академия „ Д. А. Ценов ” – Свищов е победител в петнадесетия годишен конкурс за отсъждане на премия „ Д-р Илко Ескенази ” в област „ Икономика ”. На формалната гала, която се организира в Дома на Европа – София, премията на свищовската финансистка връчи Филип Димитров, сегашен парламентарен арбитър и министър-председател на Република България (от ноември 1991 до 30 декември 1992 г.). Това оповестиха от Стопанска академия – Свищов . На събитието участваха Лидия Ескенази, проф. Аврам Ескенази, проф. Стефан Стефанов – президент на Фондация „ Св. Св. Кирил и Методий ”, както и настоятели на Мемориален фонд „ Д-р Илко Ескенази ”.
Конкурсът се провежда от Фондация „ Св.св. Кирил и Методий ” и построения към нея Мемориален фонд „ Д-р Илко Ескенази ”, и има за цел да подтиква изявени млади учени в региона на стопанската система и правото. Д-р Илко Ескенази посвещава дълги години от своя живот на процеса за интеграция на България към Европейския съюз. Това е в основата на взетото през 2005 година решение Мемориалният фонд да провежда конкурс за разработки по настоящ проблем, обвързван с участието на България в Европейски Съюз. Участниците в състезанието през 2019 година трябваше да разработят научна студия по едно от тематичните посоки за икономисти: Икономика на енергетиката в ЕС; Икономика на софтуерната промишленост в България като член на ЕС; Емиграцията и имиграцията, и отражението им върху стопанската система на България след приемането й в Европейски Съюз.
Докторант Беатрис Любенова бе определена за победител в тазгодишното издание на състезанието с разработка на тематика: „ Емиграцията и отражението й върху стопанската система на България след приемането й в Европейски Съюз ”.
Беатрис Любенова приключва с триумф „ Отличен ” (6,00) бакалавърска степен компетентност „ Финанси ” в Стопанска академия през 2017 година, за което е удостоена със златна значка „ Отличник на випуска ”, а през 2018 година се дипломира също с триумф „ Отличен ” (6,00) в магистърска стратегия „ Финансов мениджмънт ”. По време на своето образование в свищовското висше учебно заведение, тя е деен участник и победител в редица студентски научни сесии и национални състезания. В момента Беатрис Любенова потвърждава своите познания и умения като младши специалист в отдел „ Отчетност, разбори и бюджетиране ” в централното ръководство на „ Банка Пиреос България ”. Като неприсъствен докторант създава дисертационен труд на тематика „ Оценка и ръководство на риска на регулативните финансови институции ”, под научното управление на доцент доктор Стоян Проданов към катедра „ Финанси и заем ”. Беатрис Любенова е следващо доказателства, че с помощта на самодейностите и поддръжката на катедра „ Финанси и заем ”, с началник проф. доктор Андрей Захариев, студентите и докторантите имат отлична среда за научни проучвания, а със своите триумфи те демонстрират, че свищовската финансова школа е самобитна „ ковачница за фрагменти ” и трамплин за сполучливо кариерно развиване.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР