София. Докладът за удължаване на концесионния договор на частния превозвач

...
София. Докладът за удължаване на концесионния договор на частния превозвач
Коментари Харесай

Иван Таков: Докладът за Карат-С е нецелесъобразен и незаконосъобразен - истинско безобразие

София. Докладът за удължение на концесионния контракт на частния транспортьор " Карат-С " освен е неуместен, само че е и незаконосъобразен. Това съобщи общинският консултант от групата на Българска социалистическа партия Лява България Иван Таков след съвещанието на Комисията по финанси и бюджет към СОС, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия. Една от точките в дневния ред през днешния ден беше точно този отчет, с който вносителите оферират за повторно да бъде продължен договорът на транспортната компания.
" Този отчет, меко казано, е демонстрация на доста неприятен усет от страна на ръководещите в Столична община. Да не кажа, че той си е същинско безсрамие ", разяснява Иван Таков. " Доклад, който един път беше отритнат и то преди към месец, в този момент още веднъж бива внасян освен това, без един нов мотив в него! Нито един! Безобразие! При това ние, от групата на Българска социалистическа партия Лява България, обяснихме още преди да бъде отритнат първия път, че той освен е неуместен, само че е и незаконосъобразен. За този факт свидетелства одитът на ЦГМ от Сметната палата. Там е маркирано, че един път към този момент е правено удължение на контракта на " Карат-С " и сходно деяние с мярката, с която желаят да го продължат в този момент, не е от компетенцията на Столичния общински съвет. То е от компетенцията на регионалния шеф ", изясни той.
Иван Таков означи също, че с приемането на този отчет в този момент ръководещите в Столична община за следващ път ще ощетят общинския транспортен оператор в лицето на Столичен автотранспорт за сметка на частен транспортьор.
" Единственият мотив, с който вносителите спекулират е, че това бил публичният интерес ", разяснява още Иван Таков. " Това просто не е правилно! Обясних им, че те бъркат публичния интерес с частния интерес. Защото този контракт пази единствено и само интереса на частния транспортьор. А да не приказваме, че администрацията в Столична община не си е свършила работата. Защото всички доста добре знаеха по кое време изтича договорът на " Карат-С ". Той беше за 8 години. Какво им пречеше да съобразят във времето и да приготвят нова поръчка за снабдяване на рейсове, които да употребяват след приключването на контракта с концесионера?! И в този момент да не им се постанова да приказват, че услугата щяла да се утежни, в случай че не продължат контракта на " Карат-С ". Всичките им причини и тези по този отчет са съшити с бели конци! ", съобщи Таков.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР