София. До понеделник трябва да имаме нов законопроект за промените

...
София. До понеделник трябва да имаме нов законопроект за промените
Коментари Харесай

Министър Бисер Петков: До понеделник трябва да имаме нов законопроект за промените в Закона за личната помощ

София. До понеделник би трябвало да имаме нов законопроект за измененията в Закона за персоналната помощ. Това сподели министърът на труда и обществената политика Бисер Петков след среща с майките на деца с увреждания, която се организира в Министерски съвет, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
„ По време на срещата получихме заричане от вицепремиера Томислав Дончев за образуване на точния статут на профилирания орган за хората с увреждания, който е планувано да бъде основан от 2020 година Коментирахме други отворени въпроси, свързани с финансиране на национално показаните организации с критериите са представителност, на които те би трябвало да дават отговор. Коментирахме и тематиката за проекта за консолидиране на осведомителните системи, които да обслужват хората с увреждания и основаване на профил за хората с увреждания. Зам.-министърът на опазването на здравето Жени Начева срещна работната група с желанията за промени във връзка с медицинските произведения за по-голям надзор върху тях “, сподели още министър Петков и уточни, че зам.-министър Начева е уверила, че срокът за подготовката на нормативните промени ще е до края на годината.
„ Всички споделяме мнението, че със законопроекта за хората с увреждания в действителност трасираме пътя за години напред – т.е. част от измененията в закона ще влязат в действие още от 1 януари 2019 година, а други текстове ще влизат на по-късен стадий. Сроковете за това ще бъдат доуточнени в допълнение. До края на деня всеки от работната група ще може да изпрати своите оферти и в понеделник би трябвало да имаме нов законопроект за промени в Закона за персоналната помощ, който ще приготвяме за пускане на процедура за публични съвещания “, разяснява общественият министър.
Той изясни, че се обмисля държавната помощ за организациите на хора с увреждания да бъде в две посоки. „ Едното е субсидиране на представителни организации на база на ясни критерии. А друга част от финансовата поддръжка да бъде на планов принцип “, уточни министър Петков.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР