София. До месец октомври 10 електрически велосипеди ще могат да

...
София. До месец октомври 10 електрически велосипеди ще могат да
Коментари Харесай

Кметът на София Йорданка Фандъкова: До месец октомври 10 електрически велосипеди ще могат да бъдат наети от НИМ до Златните мостове

София. До месец октомври 10 електрически колела ще могат да бъдат наети от НИМ до Златните мостове. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова, откакто даде начало на първата система за споделено прилагане на електрически колела в София - „ Sofia Urban Challenge ”, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Това един доста прекрасен дребен план, пилотен. Той символизира и образно демонстрира какво значи да развиваме София като зелен и новаторски град. С този план се съчетават и двете. Зелен, тъй като посредством електрическите колела хората по най-екологичния метод могат да се придвижат до Витоша, в тази ситуация до Златните мостове – един доста значим, забавен и обичан маршрут. Иновативен, тъй като е плод на създаването няколко юношески компании, които създават тези колела и създават мобилни приложения, които да оказват помощ на хората “, изясни Фандъкова.
„ Ще проверим интереса. Ние работим и с взор в бъдещото. От в този момент до октомври 10 електрически колела могат да бъдат наети от тук, пред Националния исторически музей и да се употребяват по тъкмо избрания маршрут до Златните мостове. Разбира се, в случай че има огромен интерес ще разтеглим броя на велосипедите. За идната година мислим да увеличим и броя на маршрутите, стига да има интерес към това “, добави тя.
„ От наша страна приготвяме и разширението на мрежата от велоалеи. В случая екипа на Евгени Крусев и Елица Панайотова работи дружно, с цел да разработят велоалеите, които да довеждат до тук. Това са велоалеята по бул. „ Ал. Пушкин “, която ще стартира да се маркира още през идващия месец. Надявам се за идната година да има уголемение и удължение на велоалеята по бул. „ България “ “, заяви Фандъкова. „ Много хора са недоволни, когато вършим велоалеи, само че приканвам всички да се замислим – няма по какъв начин да имаме по-чист въздух, децата ни да живеят в по-здрава среда, в случай че не дадем нещо от себе си, даже с риска за малко стеснение на водачите. Това е един план, който е доста индикативен по тази причина какво би трябвало да вършим, в случай че желаеме да живеем в по-чиста среда “, сподели още кметът на София.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР