София. До 15 септември трябва да приключи ремонтът на ул.

...
София. До 15 септември трябва да приключи ремонтът на ул.
Коментари Харесай

Кметът на София Йорданка Фандъкова: До 15 септември трябва да приключи ремонтът на ул. „Резбарска“

София. До 15 септември би трябвало да завърши ремонтът на ул. „ Резбарска “. Това сподели пред публицисти кметът на София Йорданка Фандъкова, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
„ Ул. „ Резбарска “ е извънредно натоварена улица. Проблемът ѝ беше с един колектор, който е спрял да действа още през 60-те години, оставен е на самотек и непрекъснато пропадаше. И улицата имаше редица пропадания – на коли, на техника. Затова взехме решение за цялостна реорганизация. Колекторът към този момент не действа, зарит е “, изясни Фандъкова.
Кметът на София посочи, че дружно с това се прави и цялостна реорганизация на улицата. „ Беше направена реорганизация и на водопровода от „ Софийска вода “, а сега приключва и тази на тротоарите и пътното платно. Очаквам най-късно до 15 септември да бъде приключен този обект с цялостна реорганизация на всички уреди, които се намират тук. Дължината на обекта е 700 м “, разяснява Фандъкова.
Тя изясни, че идната година следва цялостна реорганизация и на улиците „ Каменоделска “ и „ Първа българска войска “, които по думите ѝ са в тежко положение. „ Очаквам по-голямата част от обектите да приключат до 15 септември. След това остава да се работи по ул. „ Граф Игнатиев “ и разширението на бул. „ Монтевидео “, които не пречат на цялостното придвижване в града. Най-тежко е на бул. „ България “ – там се работи доста интензивно, с цел да могат да съумеят час по-скоро да освободят придвижването. Когато завърши ремонтът на платното в посока излаз, ще помислим дали да стартираме и платното в посока център. Ако наближи 15 септември – ще го оставим за следващата година. Благодаря на хората, че са търпеливи, само че не можем да злоупотребяваме с това, по тази причина вършим всичко допустимо до 15 септември да приключим “, сподели още Фандъкова.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР