София. Днес валежите ще се активизират и усилят, главно в

...
София. Днес валежите ще се активизират и усилят, главно в
Коментари Харесай

НИМХ: Днес на много места ще вали сняг, максималните температури ще бъдат между -1° и 4°

София. Днес преваляванията ще се засилват и усилят, основно в южната половина от страната. Ще бъде най-вече облачно. На доста места ще вали сняг, единствено в крайните югоизточни региони – дъжда ще е от дъжд, само че по-късно и там ще премине в сняг. Ще се образува снежна завивка, по-значителна в планинските региони. Още преди обяд в югозападните региони преваляванията ще стопират и облачността ще се раздра. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-северозапад и с него ще продължи да прониква леден въздух. Максималните температури ще бъдат сред минус 1° и 4°. Това заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН) .
По Черноморието ще бъде облачно с превалявания от сняг. Дъжд ще вали по Южното Черноморие, само че по-късно и там ще премине в сняг. Ще духа до сдържан вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха: 3-5°. Температурата на морската вода е 11°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
В планините ще бъде облачно с превалявания от сняг, по-значителни в Рило-Родопската област и в Предблакана. Снежната завивка ще продължи да се усилва. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра към минус 5°, на 2000 метра – към минус 10°.
Атмосферното налягане ще продължи да се покачва и ще бъде доста по-високо от междинното за декември.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР