София. Днес символично бе дадено началото на работата на системата

...
София. Днес символично бе дадено началото на работата на системата
Коментари Харесай

Пловдив: Система за видеонаблюдение и контрол на автомобилите стартира официално на територията на града

София. Днес алегорично бе обещано началото на работата на системата за видеонаблюдение и надзор на входно-изходните точки на територията на град Пловдив. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . На формалното събитие участваха основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Младен Маринов, шефът на Групово дело „ Национална полиция “ основен комисар Христо Терзийски, шефът на пловдивската полиция, старши комисар Атанас Илков, кметът на Пловдив, инж. Иван Тотев, заместниците му Георги Маринов и Златин Велев, регионалният шеф на Пловдивска област Здравко Димитров и представители на компанията реализатор.
В центъра за видеонаблюдение, разположен в постройката на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи, на ул. „ Волга “ № 70, ще се приема сигналът от построената система за видеоконтрол на 11-те входно-изходни точки на град Пловдив. Постоянният мониторинг ще се реализира от чиновници на бранш „ Оперативна дежурна част и видеонаблюдение “ към регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи.
Системата разрешава да се разпознават моторни транспортни средства, характеризира се с висок % на известност както в светлата, по този начин и в тъмната част на денонощието. Освен на български регистрационни номера, тя реагира и на номера на други страни. Получената информация ще се употребява напълно от полицейските чиновници в работата им по предварителна защита на престъпността.
Проектът е финансиран и сбъднат с социална поръчка на стойност 320 хиляди лв. от Община Пловдив и е резултат от взаимните старания на локалната власт и полицията за гарантиране на публичния ред и повишение сигурността на жителите и гостите на града.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР